Van aandacht wordt alles mooier

door | jul 4, 2019 | Bijeenkomst | 0 Reacties

Ik stond vanochtend met lichte kriebels in mijn buik op. Ik had zin in deze dag en vond het toch ook wel een beetje spannend! De tweede meet-up met (potentiële) doorwerkers vond plaats in Amsterdam. Ik had 18 aanmeldingen mogen ontvangen waarvan een aantal zich had afgemeld omdat de meeste van hen onverwachts moesten werken ?. Tja, dat heb je met die flexibele doorwerkers.

Ik kwam om 9.30 uur aan bij het nieuwe Van der Valk hotel aan de Amstel. Ze hadden in de prachtige bar een mooie koffiehoek voor ons gereserveerd. De muziek mocht gelukkig een stukje zachter en de akoestiek was perfect. Mijn fijne collega’s Heino en Marlon waren ook aanwezig. Heino is verantwoordelijk voor onze ICT en zorgt ervoor dat alle doorwerkers elke maand op tijd uitbetaald worden. Hij wilde zo graag eens de mensen ontmoeten achter zijn data en getallen. De mensen voor wie wij met zijn allen elke dag hard aan het werk zijn. Vreemd eigenlijk, bedacht ik mij vanochtend in de auto, dat Heino zorgt voor de maandelijkse betalingen aan ruim 1500 mensen maar dat hij deze doorwerkers nooit in het echt ontmoet.
Marlon is bij Doorwerkgever verantwoordelijk voor het vinden van de leukste bijbanen. Zij ziet altijd kansen en mogelijkheden en is een bijzonder talent in het maken van de juiste match. Als zij zegt dat het een match is dan is het in 9 van de 10 gevallen ook zo.

Het is 10.00 uur, de meet-up begint. We zijn uiteindelijk met zijn tienen. Ik vraag aan iedereen zichzelf te introduceren en te vertellen waar zijn of haar kennis en ervaring zit en hoe ze die willen inzetten middels doorwerken. Wat een bijzondere verhalen komen daar op tafel. Stuk voor stuk vol inspiratie en energie. Ook hier is de belangrijkste motivatie om door te willen werken het bezig blijven en van betekenis zijn. Niet dat ze zich vervelen, integendeel zelfs, deze agenda’s zijn soms nog voller dan die van mij als fulltime werkende moeder! Het bevestigt mij weer de waarde van werk voor mensen. Het belang om nuttig te zijn. Dit heeft niets met leeftijd te maken. Wel met vitaliteit. En vitaal waren ze. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik mijn bedenkingen had toen ik een kandidaat van 74 op de deelnemerslijst zag staan, maar wat een topper, bruisend van energie. Net als de rest van de deelnemers. Op papier zien profielen er toch altijd anders uit dan wanneer je mensen ontmoet.

Marlon en ik zagen voor alle deelnemers direct kansen in ons netwerk. We konden een aantal actuele vacatures onder de aandacht brengen die eerder niet waren opgemerkt. Ook deden wij aan de hand van de verhalen inspiratie op voor bedrijven waar wij nog niet aan gedacht hadden. We ontdekten dat een fijne meneer in het bezit was van een groot rijbewijs en daarmee makkelijk voor te stellen is bij een grote groep opdrachtgevers.

Wat een vruchtbare ochtend. Bij terugkomst op de Rijnstraat gingen we direct aan de slag met alle kansen en acties die we voor onszelf opgeschreven hadden.
Terwijl ik deze blog aan het typen ben hoor ik Marlon enthousiast bellen met bedrijven en de bijzondere mensen die we vanochtend hebben ontmoet. Het resultaat na 1 uur inspanning: drie mensen mogen op sollicitatiegesprek. En zo maken wij doorwerken mogelijk!

De formule van de meet-up lijkt te werken. De komende periode gaan we daarom de frequentie verhogen. Houd onze website in de gaten voor de agenda wanneer we waar zijn. Marlon en ik kijken uit naar je komst en ideeën. Persoonlijk contact werkt. Mijn moeder zei het altijd al: “van aandacht wordt alles mooier”.