Chauffeur Valet parking – iets voor u?

door | jan 10, 2018 | Chauffeur | 0 Reacties

Voor ieder bedrijf is een eerste indruk het belangrijkste voor het opbouwen van zijn klantenkring. Een parkeerprobleem kan dus flink wat roet in het eten gooien. Niets is zo vervelend als een tijd lang rondrijden op een parkeerterrein op zoek naar een parkeerplaats. Dit zorgt voor veel stress en irritatie en kan funest zijn voor uw bedrijf. Gelukkig is er een chauffeursfunctie over komen waaien uit Amerika: chauffeur valet parking. Een functie waarbij een ervaren chauffeur B auto’s parkeert waardoor dit de klanten veel tijd en stress bespaart blijft. Een win-win situatie dus! 

All the way from America: de opkomst van chauffeur valet parking in Nederland

Valet parking wordt steeds bekender in Nederland. Waarschijnlijk kennen velen deze functie van Amerikaanse films waarbij mensen naar chique hotels en restaurants gaan en hun auto voor ze geparkeerd wordt. In ons land wordt er al snel gedacht dat wij Nederlanders daar te nuchter voor zijn. Niets is wat het lijkt, want net zoals veel andere dingen is valet parking vanuit Amerika komen overwaaien. Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van deze manier van parkeren. De functie chauffeur valet parking is dus met een flinke opmars bezig en de vraag naar chauffeurs in deze functie neemt enorm toe. 

Wat is een chauffeur valet parking?

De chauffeur, ook wel valet genoemd, wordt vaak ingezet bij grote evenementen en de bekende wat grotere hotels of warenhuizen. Maar waar we in Nederland de chauffeur valet parking het meest tegenkomen en waardoor de bekendheid van deze functie groeit is op luchthavens zoals Schiphol. Wat is er nu fijner dan ontspannen aan een vakantie beginnen en geen zorgen te hebben over uw auto? 

De voornaamste rol die u als chauffeur valet parking hierin heeft is dat u de zorg van de klant bij het vinden van een parkeerplaats wegneemt. Valet parking maakt het, als het gaat om de luchthaven, namelijk mogelijk om helemaal tot de ingang van de vertrekhal door te rijden. Ook wordt er weleens gebruik gemaakt van een hiervoor afgesproken plaats. Hier stapt de klant dan uit en vindt de overdracht van de sleutels plaats. Hierna bent u als chauffeur verantwoordelijk voor het netjes parkeren van de auto. Komt de klant weer terug dan haalt u ook weer de auto op en rijdt deze op het afgesproken tijdstip voor, zodat de klant kan direct weg kan rijden.  

Hoe maakt u van chauffeur valet parking uw droombaan?

De klant vertrouwd u zijn auto toe. Dit brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee. Hierbij kunnen bepaalde afspraken gemaakt worden. Denk hierbij aan de plaats waar u de auto parkeert en hoe u de auto weer gebruiksklaar bij de klant aflevert. Belangrijk hierbij is dat u aan de verwachtingen van de klant voldoet. 

Daarom is het van belang dat u een professionele houding aanneemt en genoeg rijervaring en vaardigheden heeft om de auto netjes te parkeren. Het is uw taak om de auto weer in dezelfde staat terug te brengen. 

Met deze functie heeft u de kans om in veel verschillende auto’s te mogen rijden. Dat is toch de droom van iedere autoliefhebber? Daarom is de functie valet parking misschien wel uw droombaan! 

Door: Lianne van der Stoep

[vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” css_animation=””][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]