Doorwerken als chauffeur

door | sep 28, 2017 | Chauffeur, ervaringsverhalen | 0 Reacties

Peter Orval bij ChauffeurXpert

Nadat Peter Orval 25 jaar in de keramiek en 12 jaar in een groothandel werkte, ging hij op zijn 62ste met prepensioen. Hij liep een bekende tegen het lijf en toen hij aangaf dat het weer begon te kriebelen werd hem gevraagd: Wil je misschien doorwerken als chauffeur in een taxi?’. Dat leek hem wel wat en na een gesprek met ChauffeurXpert werd hij gelijk aangenomen. Hij rijdt nu al zes jaar met veel plezier als chauffeur B.

Geschreven door Pippi Kragtwijk

Doorwerken als chauffeur: zijn leven

De 69-jarige Limburger woont samen met zijn vrouw Margriet, ze hebben twee zonen. Na zijn gesprek met ChauffeurXpert volgde hij verschillende cursussen en mocht hij gaan doorwerken als chauffeur voor Connexxion in een eigen busje waar hij sindsdien verantwoordelijk voor is. “Het busje staat altijd hier, je moet ervoor zorgen dat alles in orde en schoon is. Ik rijd er iedere dag mee dus ik onderhoud het busje ook goed,” vertelt hij. Peter rijdt vijf dagen in de week als chauffeur voor personenvervoer, dus schoolkinderen, rolstoelvervoer, gehandicapten en ouderen. “Wat ik miste tijdens mijn vroegpensioen was het onder de mensen zijn. Ik zit ook niet graag stil en vond het dus belangrijk dat ik bezig bleef. Het sociale aspect aan het chauffeursberoep vind ik erg mooi,” vervolgt hij.

Doorwerken als chauffeur: zijn werk

De kinderen die Peter naar school brengt, zijn kinderen met een ‘rugzakje’. De ouderen zijn vaak dementerend. Wat dat betreft krijgt hij met verschillende mensen te maken. “Maar dat vind ik juist heerlijk. Na enige tijd gaan ze je herkennen en raak je gemakkelijk met ze aan de praat. Daarnaast blijf ik zelf ook bij de les door de herhalingscursussen die ik moet volgen en de certificaten die ik moet halen,” aldus Peter. De chauffeurs in de omgeving ontmoeten elkaar op de plek waar men wordt afgezet. Daarbij helpen ze elkaar en is er ook contact onderling. Hij vindt het heerlijk ’s morgens om zes uur op te staan zodat hij zijn eerste rit om half acht kan beginnen. “Ik krijg iedere dag vaste routes. De kinderen en ouderen die ik ’s morgens naar school en de dagverzorging rijd, rij ik ’s middags in z’n retour weer naar huis. Ik kan tussendoor naar huis om wat te eten, wat uit te rusten of juist een lange wandeling te maken met mijn vrouw”, vertelt hij.

Doorwerken als chauffeur: het is aantrekkelijk

Op de vraag of het doorwerken als chauffeur en dus bijverdienen na zijn pensioen een financieel aantrekkelijk idee was antwoordt hij: “Je krijgt er een fijne vergoeding voor, dus dat is zeker in deze tijd mooi meegenomen. Maar daarnaast wilde ik nog niet gaan stilzitten, zolang ik vitaal ben wilde ik iets te doen hebben.” Daar stemt zijn vrouw Margriet mee in: “Hij is vorig jaar goedgekeurd om nog eens vijf jaar te mogen doorwerken als chauffeur, hij kan dus nog even door! Ik vind dat heel prettig, anders krijg ik hier thuis ook niks gedaan.” Zolang zijn gezondheid het toelaat, vertelt Peter, wil hij dit graag zo lang mogelijk blijven doen. Naast zijn werk maakt hij graag blaasmuziek en is hij groot fan van VVV-Venlo. Ondanks dat hij ook daar mensen ontmoet, vindt hij het belangrijk om actief te blijven. “Ik weet iedere dag als ik opsta wat ik ga doen, zo blijf je een ritme en een doel houden in je leven. Ik werk nu iedere dag, maar heb ook genoeg vrije tijd. Ik heb in het verleden al genoeg gereisd met mijn vrouw en we hebben al best veel gezien. Nee, dan zou ik zeggen: laat mij maar lekker doorwerken als chauffeur en op deze manier bezig zijn,” aldus Peter.

[vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” css_animation=””][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]