Medicijnbezorger – iets voor u?

door | mrt 5, 2018 | Chauffeur | 0 Reacties

Iedereen heeft wel eens medicijnen nodig. Wat nu als het afhalen daarvan niet zo vanzelfsprekend is? De bezorger van medicijnen kan daarbij uitkomst bieden. Als chauffeur B kunt u al medicijnbezorger worden!

Medicijnbezorger brengt de apotheek bij mensen thuis

In Nederland gebruiken veel mensen medicijnen. Dan hebben we het niet over een paracetamolletje bij hoofdpijn, maar over medicijnen die van levensbelang zijn. De mensen die ze gebruiken behoren vaak tot een kwetsbare doelgroep. Als u erg ziek bent moet u er toch niet aan denken om naar de apotheek te moeten? Ook voor mensen met een chronische ziekte en mensen die minder mobiel zijn is een apotheekbezoek niet gemakkelijk. De bezorger van medicijnen zorgt voor de oplossing: deze brengt de medicijnen en dus de apotheek naar mensen toe.

Medicijnbezorger: creatief en vindingrijk

Dagelijks komen er weer nieuwe recepten bij de apotheker binnen. Deze moeten vaak dezelfde dag nog bij de mensen thuis afgeleverd worden. De patiënt kan niet zonder het medicijn. Daarom is het van groot belang dat het altijd voorradig en op tijd in huis is. De functie medicijnbezorger brengt dus veel verantwoordelijkheid met zich mee. Soms moet u erg creatief en vindingrijk zijn. Hoe zorgt u er bijvoorbeeld voor dat de medicijnen tijdig bezorgd worden wanneer de patiënt de medicatie niet in ontvangst kan nemen? In samenspraak met de apotheek en de patiënt kunt u tot een oplossing komen. Dit maakt deze functie tot een hele uitdaging!

Medicijnbezorger is zo veel meer dan een koerier

De apotheek heeft vaak de ochtend nodig voor het verwerken van de recepten en het klaarmaken van de medicijnen voor bezorging. Als medicijnbezorger start u uw werkdag daarom vaak in de middag. Het bezorggebied bestaat meestal uit de plaats waar de apotheek gevestigd is met daarbij de omliggende gemeentes. Daarbij is het fijn als u bekend bent in het gebied en over een goede stratenkennis en rijvaardigheid beschikt zodat u de medicatie altijd kan afleveren.

Hoewel u zelfstandig te werk gaat, is communicatie een van de belangrijkste vaardigheden binnen deze functie. U staat in nauw contact met de patiënt. Dit maakt het mogelijk om een band op te bouwen en is misschien wel een van de mooiste aspecten van deze functie. U bent voor hen ook het gezicht van de apotheek en daarmee vaak het eerste aanspreekpunt. Keerzijde daarvan is dat mensen u ook vragen gaan stellen over de medicijnen. U bent alleen de bezorger van de medicijnen en dat wordt nog wel eens vergeten. Het is daarom belangrijk dat u in dit soort situatie dat kenbaar maakt en patiënten verwijst naar de apotheek.

Medicijnbezorger, durft u de uitdaging aan?

Om een goede medicijnbezorger te kunnen zijn hoeft u niet over medische kennis te beschikken. Wel vragen opdrachtgevers u om een training Goede Distributie Praktijken te volgen voordat u start. Verder heeft u alleen nog een rijbewijs B nodig met enige rijervaring. Dus houdt u van autorijden? Bent u sociaal, creatief en houdt u wel van een uitdaging?

Dan is deze functie echt iets voor u, waarin u van onschatbare waarde voor uw medemens kunt zijn!

Bekijk ook: