De mooiste verslaving die er is: werken als taxichauffeur

door | okt 3, 2017 | Chauffeur, ervaringsverhalen | 0 Reacties

Sinds ik werk voor ChauffeurXpert kom ik steeds meer te weten over diverse chauffeursfuncties. Dit samen met mijn eigen ervaringen met taxivervoer maakt dat ik steeds meer respect en bewondering krijg voor beroepschauffeurs. Tegelijkertijd maak het mij nieuwsgierig wat ze er eigenlijk zelf van vinden en hoe zij hun functie ervaren. Dit leidt vaak tot leuke en interessante gesprekken waarin ze mijn vragen beantwoorden. Maar ik ben niet alleen op zoek naar antwoorden, want wanneer de chauffeur mij laat zien dat hij of zij er plezier in heeft en het werk echt een passie voor hem of haar is, dan heb je me te pakken. Daar wil ik graag meer van weten!

Improviseren moet je goed kunnen als chauffeur

Zo stapte ik op een middag in bij Wil. Het was een rit buiten mijn regio, dus een wat langere rit. Het is altijd fijn als zo’n rit in alle opzichten een beetje soepel verloopt. Al snel raakten we aan de praat. Dus met deze rit zal het wel goed komen. Ik merkte dat hij de navigatie negeert dus ik denk, of tenminste dat hoop ik dan maar, dat ik te maken heb met een ervaren taxichauffeur.

“Improvisatie maakt het werken als taxichauffeur zo mooi, minpunten heeft dit vak voor mij niet!”

 

Als ik hier voorzichtig naar vraag vertelt Wil dat je als chauffeur continu te maken hebt met improvisatie. “Wanneer de klant bijvoorbeeld de trein moet halen dan moet ik zorgen dat diegene op tijd op het station komt. Wanneer er veel file staat en de klant daardoor de geplande trein niet kan halen, dan zoek ik graag uit naar welk station ik dan kan gaan zodat ik in ieder geval zorg dat de klant de juiste eindbestemming bereikt. Improvisatie maakt het werken als taxichauffeur zo mooi, minpunten heeft dit vak voor mij niet!”

Werken als taxichauffeur zorgt ervoor dat ik mijn hobby’s kan blijven uitoefenen

Wil is niet altijd taxichauffeur geweest. Hij is voorheen werkzaam geweest in de bouw. Door weke delen-reuma werd het werk in de bouw een te grote lichamelijke belasting en zo kwam hij in de ziektewet terecht. “Eigenlijk was gelijk duidelijk dat ik niet terug kon keren in de bouwsector en ben ik vrij snel op zoek gegaan naar een passende baan. Ik haalde ondertussen alle nodige papieren en zo kon ik 9 jaar geleden aan de slag als taxichauffeur en dit doe ik nog steeds met veel plezier.”

Hij is 67,5 jaar en voegt met een glimlach aan toe dat hij al pensioengerechtigd is. Ondanks dat maakt Wil nog veel uren. Zo werkt hij nog gemiddeld 50 uur in de week. De weekenden heeft hij wel altijd vrij. Deze gebruikt hij graag om samen met zijn vrouw te gaan motorrijden. Ook kan hij het werk wat hij jarenlang in de bouw heeft gedaan niet helemaal loslaten en helpt hij graag anderen met allerlei klussen. Er zit dus structureel weinig tijd in het weekend. Daarbij zegt hij zelf heel eerlijk: “ik heb last van een werkverslaving, al is het wel de beste verslaving die er is!”

“Ik heb een werkverslaving, de mooiste verslaving die er is!”

 

Het mooie aan deze verslaving is dat je er geld mee verdient. Zo kan Wil de grootste hobby samen met zijn vrouw uitoefenen, namelijk de wereld over reizen. Zo zijn ze heel Europa en Amerika al doorkruisd. Dit jaar hopen ze nog naar Australië te gaan en volgend jaar staat Canada op de planning. “Zonder mijn ‘verslaving’ had dit niet gekund.” Zo hoopt hij nog 2,5 jaar te kunnen blijven werken om daarna al reizend van zijn pensioen te kunnen genieten.

Inmiddels hebben we door al ons geklets een verkeerde afslag genomen, maar ondanks dat kom ik niet veel later thuis aan. Ik heb gelijk even kunnen testen of het wel goed zat met zijn ervaring en dat zit het zeker! Toen restte mij niets anders meer dan Wil te bedanken en hem nog veel werkplezier en goede reizen toe te wensen.

Door: Lianne van der Stoep

 

[vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” css_animation=””][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]