Pakketbezorger – iets voor u?

door | nov 30, 2017 | Chauffeur | 0 Reacties

In Nederland houden we erg van shoppen, maar dan wel zo efficiënt mogelijk. Dit gebeurt dan ook steeds meer online. Voor het bezorgen van deze spullen zorgt de pakketbezorger. Als chauffeur B kunt u degene worden waar veel mensen dagelijks naar uitkijken; de pakketbezorger.

Vraag naar pakketbezorgers groeit

Het aanbod van online te verkrijgen producten wordt steeds groter en is nog steeds groeiende. Met een muisklik verwijderd is uw kleding of cadeau zo gekocht. Maar ook voor de eerste levensbehoeftes zoals eten en medicijnen hoeven we de deur niet meer uit. Daarmee wordt de vraag naar pakketbezorgers steeds groter en neemt deze alleen nog maar toe. Uw klanten hebben hun pakket nog liever gisteren als vandaag in huis. De verwachtingen van u als bezorger worden daarmee steeds groter en ook de verantwoordelijkheid dat dit met zich meebrengt neemt toe.

Wat wordt er van u verwacht als pakketbezorger?

De pakketbezorger heeft als hoofdtaak het afleveren en ophalen van pakketten bij klanten. Om een pakket ook daadwerkelijk afgeleverd te krijgen bij de klant, gaat er nog een heel proces aan vooraf. Zo start uw werkdag op het distributiecentrum. Hier staan alle pakketten die door u en uw collega’s afgeleverd moeten worden, verzameld. Voor de door u af te leveren pakketten ontvangt u een planning. Hierop staat welke pakketten u waar en wanneer moet afleveren.

De wens van de klant is steeds bepalender, zij krijgen steeds meer eigen regie. Zo bepalen zij zelf wanneer zij hun pakket afgeleverd willen hebben en blijven hierbij graag op de hoogte. Hiervoor wordt er gebruik gemaakt van een track en trace, waardoor de klant het pakket gedurende het gehele afleverproces kan volgen. Pakketbezorgers maken daarvoor gebruik van een scanner. Bij iedere stap dat het pakket doorloopt scant u het pakket. Zo weet de klant precies waar het pakket zich bevindt en kan hij het gehele proces in de gaten houden tot aan het aflevermoment.

Er wordt dus veel van u als bezorger verwacht. Doordat de klant steeds meer regie heeft op de bezorging is een goede voorbereiding het halve werk. Om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen is het belangrijk dat u de pakketten op de goede wijze in uw auto laadt. Hiermee wint u tijd bij het afleveren en bent u weer een stap dichterbij een dag vol tevreden klanten.

Wanneer kunt u pakketbezorger worden?

Iedereen met een rijbewijs kan dus zomaar pakketbezorger worden? Zeker niet. U heeft weliswaar geen specifieke opleiding nodig, maar het is wel belangrijk bepaalde kwaliteiten en vaardigheden te bezitten. De eisen die een klant stelt voor een goede pakketbezorger zijn namelijk erg hoog. Kunt u bijvoorbeeld ‘vandaag voor 12:00 uur besteld is dezelfde dag in huis’ waarmaken? Kunt u omgaan met de tijdsdruk die dit met zich meebrengt? Tussentijdse leveringen en verkeersdrukte kunnen ervoor zorgen dat uw dag anders loopt dan verwacht. Bezit u over de flexibiliteit om daar goed op in te spelen? Bezit u daarnaast ook nog eens de fitheid, het enthousiasme en de positieve instelling die opdrachtgevers en klanten graag zien bij een bezorger? Dan heeft u alles in huis om een goede pakketbezorger te worden.

Als pakketbezorger heeft u dus een mooie baan vol afwisseling en uitdaging en dat maakt deze functie tot een mooi beroep!

Door: Lianne van der Stoep

[vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” css_animation=””][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]