Doorwerkregeling

Zorgeloos doorwerken na pensioen voor opdrachtgever en doorwerker

De Doorwerkregeling

Doorwerkgever is specialist in doorwerken na pensioen. Op basis van de door ons ontwikkelde Doorwerkregeling werken gepensioneerden bij honderden verschillende opdrachtgevers door heel Nederland. Niet alle werkgevers kunnen of willen doorwerken regelen binnen hun eigen organisatie. Doorwerkzaken uitbesteden aan een gespecialiseerde partner als Doorwerkgever heeft veel voordelen. En steeds meer gepensioneerden willen na hun pensioen doorwerken, of dit nu bij hun huidige werkgever is, in een flexibele bijbaan of als professional.

Wat houdt de Doorwerkregeling in?

De Doorwerkregeling betekent zorgeloos doorwerken na pensioen voor opdrachtgever en doorwerker. Doorwerkgever is uitvoerder van de Doorwerkregeling. De regeling is een afspraak tussen de doorwerker en de Belastingdienst. Hiermee verklaart de doorwerker dat Doorwerkgever afhandelaar is van de overeenkomst tussen de doorwerker en de opdrachtgever. Met het opting-in formulier dat onderdeel is van de Doorwerkregeling, verklaart de doorwerker aan de Belastingdienst dat hij of zij samen met Doorwerkgever het dienstverband als fictief ziet. De doorwerker staat dus niet op de loonlijst bij Doorwerkgever of bij de opdrachtgever waar de doorwerker aan het werk is. De doorwerker is dus eigenlijk een soort freelancer waarvoor wij de administratieve doorwerkzaken afhandelen.

Vraag vrijblijvend de Whitepaper aan

Gepensioneerden werken bij Doorwerkgever via de Doorwerkregeling. Een andere manier om door te werken met gepensioneerden is via de Wet werken na de AOW-gerechtigde leeftijd. Als specialist in doorwerken na pensioen hebben wij beide vormen naast elkaar gezet en vergeleken. Zo kunt u zelf kiezen welke vorm het beste bij u past.

Vergoeding

De Doorwerkregeling kent geen uurloon maar een uurvergoeding, omdat u niet in loondienst bent. Gaat u doorwerken bij uw huidige werkgever dan wordt de vergoeding door u en uw opdrachtgever bepaald. Zet de opdrachtgever een vacature bij ons uit dan bepalen wij samen met de opdrachtgever de uurvergoeding. De vergoeding die de doorwerker ontvangt wordt door ons uitbetaald. De Belastingdienst behandelt deze vergoeding als een inkomen naast AOW en eventueel pensioen. Omdat de doorwerker al AOW-gerechtigd is draagt de doorwerker alleen loonbelasting en premie Zorgverzekeringswet af. Is de doorwerker met vroegpensioen dan ontvangt hij of zij nog geen AOW. Over de verkregen vergoeding dragen wij dan ook premie volksverzekering af. Omdat de doorwerker al (deels) AOW ontvangt en hierover loonheffingskorting ontvangt zetten wij de loonheffingskorting altijd uit. Wel adviseren wij de doorwerker samen met een belastingadviseur te kijken naar het verkregen inkomen uit werk, AOW en eventueel pensioen. Zo voorkomt de doorwerker een naheffing van de Belastingdienst.

Optimale flexibiliteit

Doordat de doorwerker AOW-gerechtigd is mag de doorwerker onbeperkt bijverdienen. De doorwerker is niet gebonden aan een beperkt aantal contracten of periode. Er is dus optimale flexibiliteit qua inzet van de doorwerker mogelijk. De opdrachtgever krijgt alleen die uren gefactureerd die daadwerkelijk gewerkt worden (dus geen minimale oproepverplichting van 4 uur). Meer weten over wat er is ingeregeld in de Doorwerkregeling? Download gratis onze Whitepaper: doorwerken na AOW.

Doorwerkgever verzorgt alle administratie van de doorwerker en opdrachtgever. Alle doorwerkzaken worden geregeld in een persoonlijk online account.

Tarief

Deelnemen is geheel kosteloos. De opdrachtgever betaalt pas zodra de doorwerker aan het werk is en betaalt per gewerkt uur. Wij streven naar een gelijk speelveld voor gepensioneerden. Op basis van de Doorwerkregeling reserveert u geen vakantiedagen, feestdagen en vakantietoeslag. Maakt u alleen gebruik van de administratieve afhandeling rekenen wij de vaste lage factor 1.39 per gewerkt uur. Wanneer u een vacature bij ons uitzet en wij vinden een doorwerker voor u rekenen wij de factor 1.49 per gewerkt uur.

Het minimale tarief per uur is: uurvergoeding x 1.39 = tarief exclusief 21% btw.

De doorwerker kan zo flexibel ingezet worden als de opdrachtgever en de doorwerker wensen. Zowel opdrachtgever als doorwerker kunnen onbezorgd aan het werk.

Doorwerken is eigenlijk heel gewoon

Als je het woord ‘door’ weghaalt gaat het om werken.

Doorwerken als beheerder
Jos is beheerder van een oude chocoladefabriek die hij eigenhandig heeft leeggeruimd. Nu vertelt hij aan gasten over de rijke historie van het pand.

Doorwerken als secretaresse
Lidy is werkzaam als telefoniste/receptioniste bij de Nierstichting. Zij is altijd in voor een praatje en ontvangt haar gasten met veel warmte tijdens ziekte en vakanties van haar collega’s.

Doorwerken als magazijnmedewerker
Ton is een tweede carrière gestart als magazijnmedewerker. Dit doet hij elke ochtend, vijf dagen in de week. Zo houdt hij ook nog wat tijd over voor de andere dingen die hij belangrijk vindt.

Voordelen Doorwerkregeling

De Doorwerkregeling heeft voordelen voor opdrachtgevers en doorwerkers

Voordelen Doorwerkregeling opdrachtgevers

  • Mogelijkheid om doorwerkers flexibel in te zetten na pensioen zonder oproepverplichting van minimaal 4 uur
  • Maximale service- en dienstverlening tegen een zeer voordelige omrekenfactor van 1.39 of 1.49 per gewerkt uur
  • Zekerheid dat Doorwerkgever zich houdt aan de correcte uitvoering van de regeling door de controle van de Belastingdienst

Voordelen Doorwerkregeling doorwerkers

  • De uren kunnen per week en naar behoefte worden afgestemd met de werkgever
  • Doorwerkgever bewaakt de wet- en regelgeving voor de doorwerker
  • Uw hele administratie rondom doorwerken wordt geregeld door Doorwerkgever en is inzichtelijk in uw persoonlijke online account

Whitepaper: Wet werken na de AOW-gerechtigde leeftijd vs. Doorwerkregeling van Doorwerkgever

Gepensioneerden werken bij Doorwerkgever via de Doorwerkregeling. Een andere manier om door te werken met gepensioneerden is via de Wet werken na de AOW-gerechtigde leeftijd. Als specialist in doorwerken na pensioen hebben wij beide vormen naast elkaar gezet en vergeleken. Zo kunt u zelf kiezen welke vormt het beste bij u past.

De specialist in doorwerken na pensioen

Al sinds 1996.

Ontstaan van de Doorwerkregeling

Het bemiddelen van gepensioneerden was in 1996 al een grote vraag uit de markt: goedkope, flexibele maar ervaren en competente werknemers. Er was alleen niets geregeld voor doorwerken na pensioen. Werkgevers liepen te grote risico’s en doorwerkers wisten niet waar ze aan toe waren. Zo ontstond in 2007 dé Doorwerkgever: de eerste werkgever voor doorwerkende gepensioneerden. Van 2008 tot 2016 hadden wij onze eigen doorwerkCAO. Hierdoor konden werkgevers en doorwerkers met elkaar doorwerken in een onbeperkt aantal contracten van 3 maanden. Een prachtige oplossing die werkte voor alle partijen.

Door de komst van de Wet werken na AOW per 1 juli 2016 is doorwerken na pensioen in Nederland nu gelukkig wel geregeld. Met onze jarenlange ervaring als Doorwerkgever en de drive om altijd op zoek te gaan naar de beste oplossing voor flexibel doorwerken hebben we in 2016 de Doorwerkregeling ontwikkeld. Flexibeler en goedkoper dan een eigen dienstverband en hét alternatief voor een zzp-constructie.

Arbeidsparticipatie gepensioneerden in 2015