Liefde is: na pensioen samen blijven doorwerken

door | feb 14, 2019 | Doorwerkverhalen | 0 Reacties

December 2017 was voor Yvonne het einde (voorlopig) van haar werkzame leven. Pensioen!

Mijn pensionering was al eerder. Wij hadden beiden geen zin om thuis te blijven zitten en alleen maar met onze hobby’s bezig te zijn. Immers dagelijks alleen maar met je hobby bezig zijn lijkt al heel snel op verplicht werken. Daarbij wijzen steeds meer medische onderzoeken uit dat stilzitten niet bevorderlijk is voor iemands lichamelijk en geestelijk welzijn.

Dus ons besluit stond vast: een bijbaan zoeken. Vervolgens het internet afspeuren naar de gedroomde bijbaan. Yvonne slaagde als eerste om via Doorwerkgever een leuke bijbaan te vinden als portier bij het mooiste gebouw van Amsterdam ‘de BEURS van BERLAGE’, waar ze zeer warm werd ontvangen.

Nadat zij enige maanden had gewerkt kwam er nog een vacature als portier bij diezelfde Beurs. Yvonne was zo enthousiast over haar ervaringen dat ik besloot op haar advies ook de stoute schoenen aan te trekken. Ik heb gesolliciteerd en ben ook aangenomen. Yvonne had helemaal gelijk. Het is een toffe baan in een mooie en warme omgeving. Met veel dank aan Doorwerkgever die ons heeft bemiddeld en alle sores uit handen neemt.

Maar Doorwerkgever zit niet stil. Via haar bemiddeling werkt Yvonne inmiddels ook een aantal uren bij LandLunch, waar zij een aantal keren per week de lunch bij het gerenommeerde architectenbureau Lev’s verzorgt.

Het leuke van dit alles is uiteindelijk dat we steeds weer met plezier naar ons werk gaan. Maar nooit tegelijk, zodat er altijd iemand thuis is voor onze huisdieren. Ook hebben we voldoende tijd om onze hobby, lange fietstochten maken, uit te oefenen. Met recht vrijheid met enige gebondenheid.

Vandaar onze slogan.

Ons advies: blijf niet stilzitten, maar meld je aan als bijbaanzoeker bij deze actieve en vriendelijke bemiddelaar voor gepensioneerden. Met hun unieke regeling voor gepensioneerden: de Doorwerkregeling. Dus doen.