Op bezoek bij projectleider Jan (66)

door | jun 26, 2018 | Doorwerkverhalen | 0 Reacties

We gingen langs bij Jan, projectleider bij J.P. van Eesteren. Momenteel werkt hij aan de Amsteltower, naast het station Amsterdam Amstel. Een groot project waar hij met veel mannen aan werkt. Indrukwekkend om hier voet op de grond te zetten en een kijkje te nemen in het werkende leven van Jan.

“Zo, hoe is het Spielberg?” zei hij tegen de cameraman toen we aankwamen en hem de hand schudde. Het ijs was direct gebroken en Jan was er klaar voor.

Van timmerman naar projectleider

Jan werkt met veel verschillende collega’s, jong en ouder, die hij door zijn ervaring erg goed weet aan te sturen. Hij is zelf vroeger begonnen als timmerman en is doorgegroeid naar projectleider. Hij weet dus precies van de hoed en de rand.

Jan is de oudste die daar rondloopt, en daar is hij maar al te trots op. “Ik weet door al die jaren precies wat er moet gebeuren en je moet die jongens wel een beetje aansturen”, vertelt hij. Daarbij vindt Jan het erg belangrijk dat zijn kennis en ervaring overgebracht wordt op de jongere generatie. “Je ziet hier dat ervaring in zowel het werk zelf als de aansturing erg belangrijk is. Iedereen komt naar je toe en heeft een vraag die je moet beantwoorden.”

Op de bouwplaats

Er wordt hard gewerkt, maar er is ook zeker tijd voor een dolletje. “Hiërarchie doe ik niet aan. Iedereen kan mij altijd aanspreken, maar ik verwacht wel wat van die jongens”, aldus Jan. En dat is ook te zien: het wederzijdse respect en de waardering die ze voor elkaar hebben.

Jan had veel bekijks toen we langskwamen met de camera. We werden meegenomen naar de bouwkeet, waar Jan zijn bureau staat. Hier vertelde hij wat doorwerken voor hem betekent en hoe hij er zelf voor heeft gezorgd dat hij kon blijven.

Benieuwd geworden? Bekijk het filmpje!