Op bezoek bij Tendermanager Herman (65)

door | jun 26, 2018 | Doorwerkverhalen | 0 Reacties

Herman van den Noort is 65 jaar, werkt als tendermanager in de infrastructuur en gaat bijna met pensioen. Daarna gaat hij gewoon door en daarom gingen wij bij hem langs.

De ideale manier van doorwerken
Herman heeft zelf aangegeven door te willen werken als hij de AOW-leeftijd bereikt. Ongeveer een jaar, misschien iets langer. “Samen met mijn werkgever hebben we gekeken naar de opties. Gedetacheerd worden wil ik niet want daar verdient de detacheerpartij te veel geld aan en als zzp’er doorgaan vind ik teveel administratief gedoe. Toen kwamen we bij de Doorwerkregeling van Doorwerkgever en dat is voor zowel mijn werkgever als voor mij de perfecte manier van doorwerken.

Op de werkvloer
Herman vindt het fijn dat hij straks nog even doorgaat. Zo kan hij zij werkende leven goed afbouwen en komt hij niet ineens in een zwart gat terecht. Daarbij draagt hij zijn kennis over aan een heel team.

Niet alleen hij vindt het fijn dat hij er straks nog is. Ook het team dat hij aanstuurt is blij dat hij nog even blijft. “Ze nemen alles wat ik zeg aan als waarheid”, aldus Herman. Dus toen ik vroeg of zij geloven dat u de directeur bent wanneer u dat zegt, antwoordde hij met een knipoog: “ja, zo ongeveer wel”.

Net als Jan en Ria heeft Herman zelf aangegeven dat hij wilde blijven. Er was nog niets geregeld voor doorwerken na pensioen, maar Herman is blij dat hij dit bespreekbaar kon maken en hij samen met HR naar een goede oplossing hebben gezocht.

Benieuwd naar zijn verhaal? Bekijk het filmpje!