Op bezoek bij medisch chauffeur Ria (66) 

door | mrt 29, 2018 | Doorwerkverhalen | 0 Reacties

We mochten een kijkje nemen op het werk van Ria. Zij is 66 jaar en werkt door als medisch chauffeur bij Stichting Artsenlaboratorium en Trombosedienst (Salt). Ria rijdt naar verschillende bloedbanken en ziekenhuizen om bloedmonsters op te halen en af te leveren bij het laboratorium van Salt. 

Eens een chauffeur bloedtransport

Voordat zij met pensioen ging werkte zij al bij Salt als medisch chauffeur. Ze heeft het hier altijd erg naar haar zin gehad. Toen haar man met pensioen ging en zich thuis verveelde, is hij met haar mee gaan rijden. “Voor de gezelligheid. En hij schilt de appeltjes onderweg voor een lekkere, gezonde snack”, vertelt Ria. 

Ook zij zag de AOW-leeftijd naderen, maar dacht er niet aan te stoppen. En daarom vroeg zij haar werkgever of zij kon blijven werken. Dit was geen probleem en samen vonden zij de ideale manier van doorwerken na pensioen bij Doorwerkgever.  

Op de filmset 

Toen we haar vroegen of zij de auto overdwars op de parkeerplaats wilde zetten voor de filmset, manoeuvreerde zij soepel tussen de auto’s door en parkeerde de auto precies waar we deze wilde hebben. Hier kan menig vrouw een voorbeeld aan nemen, zullen de meeste mannen dan zeggen. 

Hier vertelde ze over de overgang van werken voor en na pensioen, waarom zij doorwerkt, hoe dit is gegaan en wat dit voor haar en Salt betekent. En haar man? Die rijdt nog steeds gezellig met haar mee. 

Benieuwd geworden naar Ria haar verhaal? Bekijk het filmpje! 

Heeft u te maken met een AOW-gat of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van vroegpensioen en doorwerken: