“Na 6 jaar wilde ik weer aan het werk”

door | aug 23, 2016 | Doorwerkverhalen | 0 Reacties

Flip Loth bij Doorwerkgever

Na een glansrijke carrière bij het Ministerie van Defensie als hoofd van de interne logistiek in West-Nederland besloot Flip op zijn 56ste met prepensioen te gaan. De 66-jarige Flip uit Vianen genoot zes jaar van de rust: “Ik ben een sportman maar dat doe je niet de hele dag door. Er kwam een functie als huismeester vrij bij de gemeente Nieuwegein en ik besloot te gaan doorwerken.”

Geschreven door Pippi Kragtwijk

De baan van Flip bij het Ministerie van Defensie was er één met veel verantwoordelijkheid en behoorlijke druk op zijn schouders. De laatste vijf jaar was hij verantwoordelijk voor de Arbowerkzaamheden. Hij begon op zijn zestiende met werken en toen er een reorganisatie bij het Ministerie plaatsvond zag hij zijn kans schoon om eruit te stappen. “Ik vond het lang zat en financieel kon ik het trekken, dus ik dacht: waarom niet? Maar na zes jaar wilde ik graag weer aan het werk,” vertelt Flip.

Weer aan het werk

Bij de gemeente Nieuwegein wordt hij sinds 2012 twee á vijf dagen in de week multifunctioneel ingezet. “Maar dat vind ik niet erg hoor, het geeft wat meer diversiteit aan het werk. Vergeleken met de defensie is het een stuk relaxter en dat is fijn.”

Hij is een sportman in hart en nieren: fitness, tennissen en zo nu en dan een halve marathon. Op de vraag of hij zich nog vitaal genoeg voelde om te gaan doorwerken na zijn pensioen antwoordt hij volmondig: ja! “Ik heb collega’s die jonger zijn, maar ook moeilijker vooruit te branden. Ik heb er geen problemen mee. Dat komt denk ik ook door mijn werkzaamheden in het verleden. Je hebt toch wat meer ervaring. Daarnaast spelen de vorm van interesse en gedrevenheid een grote rol,” aldus Flip.

Als huismeester van de gemeente Nieuwegein verricht Flip verschillende technische hand- en spandiensten. Dat houdt verschillende dingen in: van werkzaamheden bij raadsvergaderingen en in de drukkerij tot het te woord staan van klanten. “Het is een fantastisch mooi gebouw waar ik werk, daarnaast zijn er erg leuke collega’s. Dat was ook wel mijn voornaamste reden om te gaan doorwerken na mijn prepensioen: je komt weer in aanraking met mensen en je hebt een bepaald ritme in het leven,” vertelt Flip. Naast het sociale aspect is het volgens hem prettig om, net zoals bij de defensie, te kunnen werken in volledige vrijheid van handelen. Hij moet daarbij natuurlijk wel verantwoording afleggen bij de leidinggevende, maar dat is een kwestie van vertrouwen vindt hij.

De goede combinatie van werk en vrije tijd

“Bij de gemeente gaat de manier van werken op een wat zakelijkere, makkelijkere en gemoedelijkere manier en dat staat me wel aan,” aldus Flip. Als hij zo links en rechts om zich heen kijkt zijn de tijden veranderd. “Het is niet meer zoals zestig jaar geleden, toen was je op je veertigste afgebrand. Nu zijn mensen van rond de zestig nog fit zat om aan het werk te gaan. Maar het hangt af van de motivatie. Ik denk dat het zeker niet zo is dat ouderen bepaalde zaken minder snel oppakken dan iemand van middelbare leeftijd.” De combinatie van genoeg vrije tijd voor zijn vrouw en twee dochters, het sporten maar daarnaast ook een baan met verschillende werkzaamheden en gezellige collega’s bevalt hem goed. Voorlopig is Flip nog niet van plan om te stoppen met doorwerken.