Ik heb te weinig uren gedeclareerd, hoe krijg ik deze uren alsnog uitbetaald?

Wanneer u te weinig of te veel uren heeft gedeclareerd en deze al zijn goedgekeurd door uw opdrachtgever dan kunt u deze niet meer aanpassen. U krijgt dan te weinig of te veel uitbetaald. Dit kunt u oplossen door de week erna meer of minder uren te declareren. Wanneer u dit doet vergeet dan niet bij opmerkingen erbij te zetten waar deze (extra) uren vandaan komen.

Dit geldt ook wanneer u te veel uren hebt ingevoerd. U houdt dan de extra uren die u in de vorige week te veel hebt ingevoerd in op de uren die u de week erna invoert.

Let wel op dat u dit eerst bespreekt met uw opdrachtgever. Als uw opdrachtgever de uren nog niet heeft goedgekeurd kan hij of zij deze nog corrigeren. Heeft uw opdrachtgever dit gedaan maar u bent niet op de hoogte hiervan, dan kan het zijn dat het de week erop ook niet klopt. Maar het kan ook voorkomen dat bijvoorbeeld iemand anders in de organisatie verantwoordelijk is voor het goedkeuren en betaalbaar stellen van uw declaratie. Kortom, communicatie is belangrijk 🙂

Voorbeeld:

U heeft in week 1 vier dagen (ma t/m do) 8 uur per dag gewerkt. U voert per ongeluk drie dagen (ma t/m woe) in van 8 uur per dag en slaat deze op. U wilt de uren graag corrigeren, maar omdat dit niet kan spreekt u met uw werkgever af dat u de week erna 8 uur extra invoert.

In week 2 heeft u ook vier dagen gewerkt van 8 uur per dag. U vult in dat u op maandag t/m vrijdag 8 uur per dag heeft gewerkt en zet bij opmerkingen: 8 uur verrekenen met week 1.