Doorwerken na pensioen als hiker

Hebt u rijbewijs B, dan kunt u aan de slag als hiker. Lees hier meer over de functie hiker.

home_400_koerier
chauffeur d

Hiker

Behoort autorijden tot een van uw hobby’s? Heeft u daarnaast ook nog een passie voor mooie auto’s? Dan is de functie echt iets voor u! U kunt gewoon als chauffeur B al hiker worden.

Wat is een hiker?

Heeft u er altijd van gedroomd om in die ene mooie auto te rijden? Een mooie BMW, Mercedes of juist een compleet uitgeruste Audi? Maar is het er nog nooit echt van gekomen? Als u aan het werk gaat als hiker kan uw droom alsnog uitkomen. Uw taak is namelijk het vervoeren van auto’s van A naar B.

Wat doet een hiker?

U bent doorgaans in dienst bij een leasemaatschappij, autoverhuurbedrijf of auto-importeur. Uw hoofdtaak is het gebruiksklaar afleveren van de auto’s bij de klant. Dit betekent dat u naast het afleveren van de auto er ook verantwoordelijk voor bent dat de auto schoon, zonder gebreken en met een volle tank wordt afgeleverd. Het is van belang dat u tijdig en op de daarvoor afgesproken tijd bij de klant arriveert. Omdat u de auto bij de klant achterlaat bent u voor uw retourrit meestal aangewezen op het openbaar vervoer. Het mooie hieraan is dat u tijdens de terugreis de krant of een goed boek kunt lezen. Het plannen van de terugreis kan gemakkelijk met verschillende apps van de NS of 9292.

 

Een van de gunstigste aspecten van een hiker zijn de flexibele werktijden. Deze kunnen wel verschillend zijn per werkgever. Bent u bijvoorbeeld in dienst bij een leasemaatschappij, dan heeft u vaak te maken met bedrijven als klant. Uw werktijden vallen dan veelal binnen de kantoortijden. Wanneer u in dienst bent bij een auto-importeur of autoverhuurbedrijf kunnen uw werktijden hiervan afwijken. U heeft dan vaak te maken met particulieren waarbij de wens waarop de auto gebracht moet worden veelal verschilt.

icoon-chauffeur

Welke competenties heeft u nodig als hiker?

U bent het visitekaartje van het bedrijf waarvoor hij of zij werkt. Het is belangrijk dat u een goede indruk achterlaat bij de klant. Klant- en servicegerichtheid is daarom een belangrijke competentie. Ook een groot verantwoordelijkheidsgevoel en zelfstandigheid zijn waardevolle competenties. U bent alleen werkzaam en hebt dus geen collega waarop u terug kan vallen. U moet dus ook goed in oplossingen kunnen denken.

Wat heeft u nodig om hiker te worden?

U moet in het bezit zijn van rijbewijs B. Daarnaast zijn een goede rijvaardigheid en enige rijervaring vaak een vereiste. Om deze functie uit te kunnen voeren hoeft u geen aanvullende studies of cursussen te volgen. Wel kunnen uw liefde en passie voor auto’s en het besturen hiervan u hierin enorm helpen!

Blog alles over doorwerken

Doorwerkverhalen van doorwerkers, lessons learned, onderzoeken, feiten en cijfers