Doorwerken na pensioen - Doorwerkgever

Hoeveel mag ik bijverdienen naast AOW en pensioen?

Gaaf dat u interesse heeft in onze whitepaper!

Bijverdienen en loonbelasting

Naast uw AOW- en pensioenuitkering mag u onbeperkt bijverdienen. Wel heeft dit gevolgen voor wat betreft de loonbelasting die u betaalt.

 

In de meeste gevallen houden de Sociale Verzekeringsbank (AOW-verstrekker) en uw pensioenverstrekker rekening met de loonheffingskorting. Zij gaan er vanuit dat na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd dit uw hoogste inkomen is. Wilt u naast uw AOW en eventueel pensioen nog bijverdienen dan moet u ervoor zorgen dat de loonheffingskorting bij de extra verdiensten niet toepast wordt. Gaat u aan de slag via de Doorwerkregeling van Doorwerkgever dan houden wij hier al rekening mee. Zo voorkomt u dat u bij de aangifte inkomstenbelasting ineens een fikse rekening krijgt van de Belastingdienst.

 

Meer weten? Download hiernaast direct onze Whitepaper.

Zit u met nog meer vragen? Bekijk het Doorwerkgever helpcentrum

Download nu de whitepaper!

Als u gaat doorwerken dan krijgt u naast AOW en eventueel aanvullend pensioen meerdere inkomsten. Het is dan soms lastig in te schatten wanneer u genoeg, te veel belasting heeft betaald of dat u na de aangifte moet bijbetalen. We merken dat veel doorwerkers met deze vraag zitten. Daarom geven wij als specialist in doorwerken na pensioen in deze Whitepaper u graag advies over wat u het beste kunt doen.

Blog alles over doorwerken

Doorwerkverhalen van doorwerkers, lessons learned, onderzoeken, feiten en cijfers