doorwerkregeling
is pensioen + werk

Doorwerkgever en Doorwerkgroep bundelen krachten op het thema ‘Doorwerken na pensionering’

mei 2023

Er is een ongekende krapte op de arbeidsmarkt. Het aantal openstaande vacatures is al lange tijd hoger dan de werkloze beroepsbevolking en de werkdruk op bestaande medewerkers neemt toe. Tegelijkertijd zien bedrijven door vergrijzing veel talent en ervaring vertrekken en is de instroom van nieuwe werknemers minder gekwalificeerd. Juist nu is het behouden van het huidige personeel daarom steeds belangrijker. Langer doorwerken na pensionering is een optie die daarbij steeds meer geaccepteerd wordt door bedrijven.
Mensen die naast hun pensioen blijven werken worden ‘doorwerkers’ genoemd. De kern daarbij is dat de doorwerker en de opdrachtgever in alle vrijheid en op inspirerende wijze kunnen blijven samenwerken op een manier die bij hen beiden past. Volledig vrijwillig en op basis van individuele afspraken.

Dit wordt mogelijk gemaakt door de ‘doorwerkregeling’. Deze regeling is afgestemd met de Belastingdienst en maakt het mogelijk dat gepensioneerden onbeperkt flexibel mogen doorwerken naast hun pensioen. Doorwerkgever is de uitvoeringsorganisatie van de doorwerkregeling.

Doorwerkgroep is gespecialiseerd in het uitzenden van gepensioneerden. Door een samenwerking aan te gaan met Doorwerkgever, kan Doorwerkgroep gebruikmaken van de doorwerkregeling.

In onze dagelijkse activiteiten zien wij dat het uitzenden steeds minder passend is. Gepensioneerden genieten van werk dat zij kunnen doen bij een opdrachtgever en daar sluit een fase-systeem niet juist op aan. De doorwerkregeling is volledig afgestemd op de levensfase van een gepensioneerde en dus hebben wij besloten om deze regeling te gaan gebruiken.
ANNETTE KARNEBEEK

recruiter bij Doorwerkgroep

Wij zien deze samenwerking als beloning op onze inzet om maatschappelijk relevant te zijn. Doorwerkers hebben een status die niet vraagt om werkzekerheid maar om flexibiliteit. Dus sluit onze regeling veel beter aan op de inzet
van doorwerkers en de wijze waarop ze willen doorwerken.
SJAAK VAN HEUKELUM

directeur Doorwerkgever

Doorwerkgroep

Doorwerkgroep is een uitzendbureau in Doetinchem voor ouderen, die op zoek zijn naar leuk werk in de Achterhoek en omgeving. Doorwerkgroep richt zich daarbij op zowel werk- gevers die willen doorwerken met eigen werk- nemers na pensionering als op gepensioneerden, die het leuk vinden om nog verbonden te blijven aan werk in de maatschappij. In de regio heeft Doorwerkgroep met haar dienstverlening een unieke positie.

www.doorwerkgroep.nl

Doorwerkgever

Doorwerkgever is sinds 2008 landelijk actief op het thema doorwerken in de status ‘Pensioen+Werk’. Daarmee is Doorwerkgever de enige uitvoeringsorganisatie van een specifieke regeling voor doorwerkers. Ondertussen maken honderden bedrijven gebruik van de doorwerkregeling en heeft Doorwerkgever al meer dan 1.000.000 verloningen afgehandeld. Nu de vergrijzing toeneemt, ziet Doorwerkgever ook het aantal doorwerkers toenemen.

www.doorwerkgever.nl