6 tips voor een leuke zomer in Nederland

door | jul 30, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

We merken dat veel doorwerkers in de zomermaanden niet op vakantie gaan, maar juist buiten de vakantieperiode. Veel passen op de kleinkinderen die vrij zijn, want bijna geen enkele ouder kan 6 weken vrij nemen van werk. En waarom zou je op vakantie gaan in de duurste periode van het jaar? Precies! Daarom geven we je 6 tips om er een leuke zomer in Nederland van te maken.

Tip 1: Afkoelen in het museum

Er staat vast nog wel een museum op je lijstje waar je graag naartoe wilt, maar nog steeds niet naartoe bent geweest. De zomer is een mooie tijd om dit van je lijstje af te vinken. Krijgen we weer van die tropische zomerdagen dan is een leuk bijkomend voordeel van musea dat het daar heerlijk koel is! Het museum dat op mijn lijstje staat en ik graag deze zomer wil bezoeken is Museum Voorlinden.

Tip 2: Oppassen in de dierentuin

Als je dan toch aan het oppassen bent op de kleinkinderen, neem ze lekker mee naar de dierentuin. Ze zeggen niet voor niets dat het leuk is voor jong en oud, toch? 🙂 Samen aapjes kijken, de koning van de jungle bewonderen en de kids lekker laten spelen in het speelparadijs. Wedden dat je de coolste opa of oma bent die er is?

Tip 3: Avondje naar de film

Een avondje uit naar de film in de bioscoop of filmtheater, alleen of met elkaar. Heerlijk wegzakken in die verrukkelijk stoelen. Even helemaal niets anders dan die ene film waar je zoveel over gehoord hebt. Popcorn erbij en genieten maar. Wat ook leuk is: restaurants in de buurt van een bioscoop of filmtheater hebben vaak een filmmenu; diner en kaartje voor de film. Zo zorgt het restaurant ervoor dat je altijd op tijd voor de film bent en heerlijk hebt gegeten voor een leuke prijs!
Filmtip: de Lion King schijnt geweldig te zijn!

Tip 4: Bezoek een stad of dorp in Nederland

Grote kans dat je nog niet elke stad of dorp in Nederland hebt gezien. Welke stad komt als eerste in je op? Tijd om op pad te gaan! Neem een kijkje op de VVV-website en ontdek wat er allemaal te beleven valt in de stad van je keuze. De eerste stad die in mij opkomt is Den Bosch. Daar ga ik eens een kijkje nemen deze zomer!

Tip 5: Zweven is leven op De Parade

Het rondreizende theater De Parade is nu in volle gang. Hier spelen zo’n 80 theater-, dans-, mime- en muziekvoorstellingen voor jong en oud in de theatertenten. Alles speelt zich af op het gezellige terrein met de knusse theaters, restaurantjes, foodtrucks en bijzondere barretjes. Kenmerkend aan De Parade is de fonteinbar en de zweefmolen! Vanaf € 3,- ga je al naar een voorstelling. Tot 15.00 uur is de toegang van het terrein gratis. Kijk hier voor de verschillende kortingsacties.

De Parade is momenteel in Utrecht tot 4 augustus en vanaf 9 t/m 25 augustus in Amsterdam. Kaarten voor voorstellingen kan je online kopen, maar ook op het terrein zelf. Wees op tijd, populaire voorstellingen zijn vaak snel uitverkocht.

Tip 6: Bezoek een foodfestival

Het is helemaal hip, de foodfestivals. Bijna elke stad kent ze wel. Grasveldjes of parkjes omgebouwd tot een gezellig terrein met verschillende mobiele wagens waar je heerlijk eten en drinken kan scoren. Bij sommige foodfestivals wordt er zelfs gekookt door de beste Nederlandse en internationale koks, zoals Taste of Amsterdam. Met een fijn muziekje op de achtergrond geniet je samen aan tafel of al lopend over het terrein.
Bekijk hier wanneer er een foodfestival bij jou in de buurt is.

Leuk voordeel: Gebruik je 65-plus korting!

Als 65-plusser krijg je veel korting: de seniorenkorting. Gebruik jij deze wel eens? Zonde om het niet te doen. Zo krijg je bijvoorbeeld 34% korting op een bus-, tram- en metrokaartje met je persoonlijke OV-chipkaart. Korting op de trein helaas niet. Wil je er een dagje op uit naar de andere kant van het land? Zoek dan op aanbiedingen voor treinkaartjes, bijvoorbeeld bij Hema. Je bespaart er al gauw veel geld mee.

Naast het reizen met het openbaar vervoer krijg je met de seniorenkorting ook korting op toegangskaarten voor bijvoorbeeld musea, attractieparken, bioscopen en de dierentuin. Kijk op de website van de betreffende organisatie of zij speciale prijzen hanteren voor 65-plussers en profiteer van die korting!

Maak er een leuke zomer van in Nederland! ?