AOW-bedrag per 1 juli 2019 omhoog

door | jul 1, 2019 | FAQ, Nieuws | 0 Reacties

Per 1 juli gaat het AOW-bedrag omhoog. Hoeveel u meer gaat ontvangen is afhankelijk van uw situatie. De SVB kent hierin verschillende groepen, die uiteengezet zijn in de afbeelding hieronder. U gaat er het meest op vooruit als u getrouwd of samenwonend bent, uw partner nog geen AOW krijgt en u volledige toeslag ontvangt. Wanneer u heffingskorting heeft toegepast gaat u netto met € 13,06 omhoog en wanneer u deze niet heeft toegepast met € 13,14.

Bent u getrouwd of samenwonend en ontvangt u beide AOW of ontvangt uw partner nog geen AOW en krijgt u geen toeslag? Dan gaat u er het minst op vooruit. Met heffingskorting ontvangt u € 8,24 en zonder heffingskorting € 6,57 meer dan voorheen.

Wanneer u alleenstaand bent ontvangt u met heffingskorting € 11,71 meer dan voorheen en zonder € 10,05. Bent u getrouwd of samenwonend, ontvangt uw partner nog geen AOW en is uw toeslag met 10% verlaagd? Dan ontvangt u met heffingskorting € 12,32 en zonder heffingskorting € 12,33 meer dan eerst.

Hieronder vindt u een overzicht van de nieuwe bedragen die geldig zijn vanaf 1 juli 2019.

AOW per 1 juli 2019

Uitleg bedragen

Bruto: dit is het bedrag inclusief inkomensondersteuning AOW* en exclusief vakantiegeld. Het vakantiegeld wordt jaarlijks in mei uitbetaald.

Loonheffing: de bedragen zijn berekend met en zonder loonheffingskorting. Het bedrag dat u ontvangt is afhankelijk van de korting die u wel of niet toepast op uw AOW-uitkering. Meestal is het zo dat de korting toegepast is op uw AOW-uitkering, omdat dit vaak de hoogste inkomstenbron is. Als u via ons aan het werk gaat adviseren wij u daarom ook geen heffingskorting toe te passen. De korting toepassen op twee inkomstenbronnen zorgt ervoor dat u bij de opgave van inkomstenbelasting tot een vervelende verrassing komt te staan. De kans is groot dat u dan te weinig belasting heeft betaald en u een naheffing krijgt.

Bijdrage Zvw: over uw AOW-bedrag betaalt u ook premie Zorgverzekeringswet. Dit is een percentage van 5,7% van het bruto AOW-bedrag.

Netto: Dit bedrag maakt de SVB naar u over.

Wilt u weten wanneer u AOW ontvangt?

Check het hier!

*Inkomensondersteuning AOW is een extra bedrag boven op uw pensioen. Hoeveel dit is hangt af van het aantal jaren dat u AOW heeft opgebouwd.

Dit zijn de bedragen van de SVB. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Dit kan per persoon verschillen, afhankelijk van verdere opgaves uit inkomsten.