AOW-bedrag per 1 juli 2019 omhoog

AOW-bedrag-per-1-juli

AOW-bedrag per 1 juli 2019 omhoog

Per 1 juli gaat het AOW-bedrag omhoog. Hoeveel u meer gaat ontvangen is afhankelijk van uw situatie. De SVB kent hierin verschillende groepen, die uiteengezet zijn in de afbeelding hieronder. U gaat er het meest op vooruit als u getrouwd of samenwonend bent, uw partner nog geen AOW krijgt en u volledige toeslag ontvangt. Wanneer u heffingskorting heeft toegepast gaat u netto met € 13,06 omhoog en wanneer u deze niet heeft toegepast met € 13,14.

Bent u getrouwd of samenwonend en ontvangt u beide AOW of ontvangt uw partner nog geen AOW en krijgt u geen toeslag? Dan gaat u er het minst op vooruit. Met heffingskorting ontvangt u € 8,24 en zonder heffingskorting € 6,57 meer dan voorheen.

Wanneer u alleenstaand bent ontvangt u met heffingskorting € 11,71 meer dan voorheen en zonder € 10,05. Bent u getrouwd of samenwonend, ontvangt uw partner nog geen AOW en is uw toeslag met 10% verlaagd? Dan ontvangt u met heffingskorting € 12,32 en zonder heffingskorting € 12,33 meer dan eerst.

Hieronder vindt u een overzicht van de nieuwe bedragen die geldig zijn vanaf 1 juli 2019.

AOW per 1 juli 2019

Uitleg bedragen

Bruto: dit is het bedrag inclusief inkomensondersteuning AOW* en exclusief vakantiegeld. Het vakantiegeld wordt jaarlijks in mei uitbetaald.

Loonheffing: de bedragen zijn berekend met en zonder loonheffingskorting. Het bedrag dat u ontvangt is afhankelijk van de korting die u wel of niet toepast op uw AOW-uitkering. Meestal is het zo dat de korting toegepast is op uw AOW-uitkering, omdat dit vaak de hoogste inkomstenbron is. Als u via ons aan het werk gaat adviseren wij u daarom ook geen heffingskorting toe te passen. De korting toepassen op twee inkomstenbronnen zorgt ervoor dat u bij de opgave van inkomstenbelasting tot een vervelende verrassing komt te staan. De kans is groot dat u dan te weinig belasting heeft betaald en u een naheffing krijgt.

Bijdrage Zvw: over uw AOW-bedrag betaalt u ook premie Zorgverzekeringswet. Dit is een percentage van 5,7% van het bruto AOW-bedrag.

Netto: Dit bedrag maakt de SVB naar u over.

Wilt u weten wanneer u AOW ontvangt?

Check het hier!

*Inkomensondersteuning AOW is een extra bedrag boven op uw pensioen. Hoeveel dit is hangt af van het aantal jaren dat u AOW heeft opgebouwd.

Dit zijn de bedragen van de SVB. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Dit kan per persoon verschillen, afhankelijk van verdere opgaves uit inkomsten.

Tags:
Doorwerkgever
info@doorwerkgever.nl

Iedereen die wil en kan werken, moet kunnen werken. Ook na pensioen. En daarom maken wij doorwerken na pensioen mogelijk.Blog alles over doorwerken

Doorwerkverhalen van doorwerkers, lessons learned, onderzoeken, feiten en cijfers