Briljant plan

door | feb 14, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

Wij geloven dat iedereen die kan én wil werken moet kunnen doorwerken. In Nederland zijn er 1,5 miljoen mensen tussen de 66 en 73 jaar. Daarvan wil 1 op de 7 mensen doorwerken. Dan hebben we het over ruim 243.000 mensen die willen én kunnen werken. Die een schat aan kennis en ervaring hebben. In een arbeidsmarkt waar de vraag naar flexibele medewerkers alleen maar toeneemt en de mismatch de grootste uitdaging is. Werkgevers zijn volgens UWV-topman Fred Paling aan zet om de groeiende mismatch op de arbeidsmarkt te lijf te gaan.

De voorzitter van de raad van bestuur van de uitkeringsinstantie roept bedrijven op zich hard te maken voor bij- en omscholing van hun personeel en het bieden van leer- en werkbanen.

Een prachtig ideaal dat in de praktijk vaak nog lastig uit te voeren is.

Zou het niet een idee zijn om aan die 243.000 mensen die willen én kunnen doorwerken te vragen of zij werkgevers willen helpen met de uitvoering van dit plan? Dat zij hun kennis en ervaring gebruiken voor het begeleiden van mensen in leer- en werkbanen zodat vaste medewerkers tijd en ruimte krijgen voor scholing!

Briljant plan al zeg ik het zelf ? Ik ga meneer Paling een e-mail sturen en houd jullie op de hoogte. Mocht jij een ander goed idee hebben hoe we langer doorwerken mogelijk kunnen maken voor mensen die willen en kunnen? Please, let me know.

Samen zorgen we ervoor dat kennis en ervaring niet verloren gaat en we niet steeds opnieuw hetzelfde probleem aan het oplossen zijn.

Annelous.