Mijn missie is het maken van de perfecte match

door | jun 6, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

Twee jaar geleden verloor ik mijn baan als vestigingsmanager van een waxsalon, omdat mijn functie kwam te vervallen. De salon ging over op een geautomatiseerd systeem en het management van de vestigingen werd ondergebracht bij de areamanagers. Daar stond ik dan, leek ik net mijn draai gevonden te hebben en een nieuwe salon in een dorp in het Gooi op de kaart te hebben gezet, moest ik plotseling op zoek naar een andere baan.

Natuurlijk ben ik toen direct gaan solliciteren, maar besloot een effectiever middel in te zetten, namelijk LinkedIn. In alle eerlijkheid heb ik via dit kanaal aangegeven op zoek te zijn naar werk met een korte omschrijving van mijzelf en mijn werkervaring. Blij verrast was ik dan ook toen ik via LinkedIn een berichtje kreeg van Marlon van Doorwerkgever. Eerst dacht ik dat zij een baan voor mij had via Doorwerkgever, maar al gauw bleek dat ze graag in gesprek wilde om de mogelijkheden te bespreken om aan de slag te gaan als intermediair.

Het is altijd een droom geweest om in de arbeidsbemiddeling te gaan werken

Het is altijd al een droom van mij geweest om in de arbeidsbemiddeling te gaan werken. Echter, beschikte ik niet over de gewenste professionele ervaring. Het is mij wel een paar keer gelukt om in de voorrondes van de sollicitatieprocedure van grote uitzendbureaus te komen. Helaas werd ik vroeg of laat altijd afgewezen op gebrek aan ervaring binnen de branche. Toch bleef mijn omgeving mij hierop wijzen. In het verleden heb ik namelijk vrienden en familie vaak geholpen met het schrijven van sollicitatiebrieven of het voorbereiden van een sollicitatiegesprek. Van een standaard motivatie wist ik iets bijzonders te maken en van een ‘ik kom als mijzelf’ heb ik anderen gemotiveerd om zichzelf beter te presenteren tijdens een gesprek. En met succes! Alleen bleef het bij een beetje hobbymatig coachen en begeleiden.

Gepensioneerden weten mij elke keer te verrassen!

Maar daar was het! Een lang gekoesterde wens zo op een presenteerblaadje. Na een succesvol gesprek ging ik aan de slag. Nog totaal onbekend met het doorwerken, maar super enthousiast. Want hoe leuk is het! Een doelgroep die mij nog elke keer weet te verrassen, fitte en vitale kandidaten die graag de geraniums omzeilen en nog bij willen dragen aan de maatschappij. Wat nou oud? Ik wil nog werken!

Om de perfecte match te maken breng ik in kaart wat een gepensioneerde beweegt en welke vaardigheden hij of zij bezit

Inmiddels zijn we bijna 2 jaar verder en elke dag zet ik mij met liefde en passie in voor deze doelgroep. Het is niet altijd van een leien dakje gegaan. Zonder ervaring ergens instappen vergt moed, doorzettings- en incasseringsvermogen. Maar ik ben altijd blijven geloven dat dit de plek is waar ik hoor en langzaamaan ging ik mij steeds beter ontwikkelen. Het vinden van de juiste kandidaten ging mij steeds beter en sneller af. Het is mijn persoonlijke uitdaging om elke dag de kandidaten te verbinden met leuk werk. Dit doe ik door niet de geijkte paden te bewandelen, maar door echt in kaart te brengen wat een gepensioneerde beweegt en welke vaardigheden hij of zij bezit om met plezier en toewijding een leuke functie te vervullen. Afgelopen januari heb ik ook mijn SEU-diploma behaald. Nu weet ik zeker, dit is mijn missie!

Stap voor stap werk ik samen met mijn team hard om de arbeidsmarkt te veroveren en de meerwaarde van onze gepensioneerden onder de aandacht te brengen. Onze doelgroep is fit, jong van geest, goed geïnformeerd, nemen een bak van ervaring mee en zijn altijd op tijd. Wat een aanwinst voor een organisatie! Met deze overtuiging, een overtuiging vanuit het hart, zijn we altijd op zoek naar leuke nieuwe opdrachtgevers die onze mensen willen inzetten en net zo overtuigd raken van de waarde.

Wilt u graag doorwerken of weten wat een gepensioneerde voor uw organisatie kan betekenen? Uiteraard informeer ik u graag over de mogelijkheden!