Populaire apps voor senioren

door | aug 15, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

Volgens een onderzoek van het CBS had in 2018 65% van de 65-plussers een mobiele telefoon of smartphone met internet. Het aantal blijft groeien en verschillende apps worden steeds populairder. Zo zien we in het onderzoek ook dat bijna 60% gebruik maakt van sociale netwerken, lezen de krant op het mobiele apparaat of spelen spelletjes. Hieronder een overzicht van de meest populaire apps voor senioren.

WhatsApp

WhatsApp is de populairste app onder senioren. Volgens een onderzoek van SeniorWeb gebruikt 82% deze app om foto’s met familie en vrienden te delen. Bijzonder handig, want je hebt hier alleen internet voor nodig. Velen hebben een mobiel telefoonabonnement waar internet data bij inzit. En anders kun je tegenwoordig overal gebruik maken van WIFI. Ben je minder van het typen van berichten, dan heeft WhatsApp ook de functie om een geluidsopname te maken, waarbij je vertelt wat je wilt zeggen. Liever elkaar zien tijdens het gesprek? Videobellen kan ook gewoon. We raden het dan wel aan dat je verbonden bent met WIFI, anders kost het je zoveel data.

Facebook

In 2019 maakte 43% van de 65- tot 79-jarigen dagelijks gebruik van Facebook. Waarbij het gebruik van dit sociale netwerk onder jongeren afneemt, is dit bij ouderen juist het tegenovergestelde. We zien sinds 2016 een enorme stijging onder deze groep. Leuk om berichten te delen met je familie of oude vrienden weer eens op te zoeken en contact leggen. Toch leuk om op de hoogte te blijven van wat er allemaal bij je Facebook-vrienden gebeurt toch? Én je kan ons ook volgen op Facebook. Ga naar onze Facebook-pagina en klik op ‘Vind ik leuk’. Zo blijf je overal van op de hoogte!

Krantenapp

58% van de senioren leest de krant online. Je abonnement op de krant is niet alleen goedkoper als je een digitale versie hebt, het is ook nog eens milieuvriendelijker. De krant lezen op een telefoon is wellicht wat onhandig, maar een tablet is daar uitermate geschikt voor natuurlijk. Meer dan de helft van de 65-plussers gebruikt een tablet om te internetten. Elke krant heeft wel zijn eigen app die je kan downloaden in de Play Store of App Store. Je blijft ingelogd en kan iedere ochtend gemakkelijk de krant lezen. Ideaal toch?

Parkmobile

Geen gedoe meer met het zoeken van een automaat, betalen per uur en dus teveel te betalen. Met Parkmobile vind je gemakkelijk de zone waar je hebt geparkeerd op je telefoon. Je betaalt per minuut. De tijd gaat in wanneer je op start tikt en stopt wanneer jij dat weer aangeeft.

ANWB Wegenwacht

Stel je krijgt onderweg pech en staat langs de weg met een kapotte auto, dan hoef je met de Wegenwachtapp niet meer op zoek naar het telefoonnummer van de Wegenwacht. Je logt één keer in met je inloggegevens en je hebt alles bij de hand. Vanuit hier kan je online een melding doen en direct bellen naar de Wegenwacht. Een voordeel is ook dat de Wegenwacht direct ziet dat jij belt, ze hebben al je gegevens al en kunnen je direct helpen.

Natuur Routes

Natuurmonumenten heeft een gratis app ontwikkeld met meer dan 300 wandel-, fiets- en kanoroutes door prachtige natuurgebieden in heel Nederland. De routes varieren van speciale routes voor kinderen tot langeafstandsroutes. De app heeft zelfs audio verhalen bij verschillende routes van o.a. boswachters. Zo mis je helemaal niets meer van de route die jij kiest!

Buienradar

Buienradar is een erg handige app die laat zien wanneer het gaat regenen. Ideaal als je net via de app Natuur Routes een route hebt uitgezocht die je gaat fietsen. Op de app zie je precies hoe de onweersbui zich over Nederland beweegt en of je er middenin zit of niet. Je kan tot wel 48 uur vooruit kijken, al geeft dit niet altijd het beste beeld. 3 uur vooruit kijken is realistischer. Niets is zo verraderlijk als het weer in Nederland, toch? 😉

Internetbankieren

Er wordt altijd gezegd dat ouderen sceptisch zijn over internetbankieren en niet weten hoe dit moet. Het tegendeel is waar, want uit het onderzoek van het CBS blijkt dat ruim 63% van de 65-plussers hier gebruik van maakt. Misschien komt dit wel door de verschillende mogelijkheden om je bankaccount beter te beschermen. Zo heb je je vingerafdruk of gezichtsherkenning nodig om de app te openen en moet je bij sommige banken nog een reader gebruiken om geld over te maken naar een voor jou onbekend nummer. Voorschieten wordt minder erg door de functionaliteit om een ‘tikkie’ te sturen en je met een betaalverzoek gemakkelijk het bedrag terug kan ontvangt.

Download deze gratis apps in de Play Store (Android) of Apple Store (iOS).