Selectie

Peter Vrancken

Selectie

Selectie

Dat valt nog niet mee, de juiste persoon op de juiste plaats te krijgen. Neem nou zo’n bijklussende senator uit een rood nest die verondersteld werd in Limburg een onderwijskoepel te besturen. Heeft nooit begrepen dat je in een katholiek buitengewest je zaken op zondag na de hoogmis regelt. Op café waar je een glas drinkt, een plas doet en de boel laat zoals het was. Behalve dan die ene geïmporteerde klokkenluider. Ik zou daar niet wachten op het reguliere carnaval, maar er een extra zomereditie in het Engels tegenaan gooien zodat Maastrichtse studenten het ook begrijpen. Thema’s genoeg voor een praalwagen: Mark als judoka, Stef als Surinamer en onze speelse teckel Wiebes als een Groninger worst.

Dat was wel een kippenvelmoment zoals onze Mark in Washington die Amerikaanse koopman in een elleboogklem hield. Na Geesink en Ruska weer trots op Holland! Donald was zeker in gedachten al bij de volgende obscene tekst op het budgetjack van zijn ijskonijn Melania. Welingelichte kringen verkondigen dat onze premier bekokstoofd heeft dat Harley Davidson bij ons in de Eemhaven een fabriek begint. Met werkzoekende motorclubleden aan de assemblage; bedrijfskleding hebben ze al. Proefdraaien van de motoren is ook geen punt want die Groningers zijn wel wat gewend. Vervolgens was Mark net op tijd terug in Europa om een struikelende Juncker overeind te houden en daarna met de directietrein van Shell door te reizen naar Den Haag. Nee, Mark is helemaal klaar voor Europa. Nog even een CEO voor Air France-KLM regelen en ook heel Frankrijk bejubelt hem in een multiculturele optocht compleet met wat vrouwonvriendelijk gefriemel op de Élysées. Ik zou voor die job een vrouw kiezen; in de lucht ontbreken de glazen plafonds. Wij doen dat weer anders, wij sturen in Amsterdam een vers gekozen Femke gelijk een tunnelbuis in om te ervaren op welk niveau de politiek zich daar afspeelt. Toch wel sneu dat bij Air France niemand meer aan onze sportieve Camieleke denkt met al zijn ervaring met vliegtuigen en zijn voorkeur voor werken met de Franse slag. En hij kan nog van zich af slaan ook.

We maken ons op voor een rustige zomer. De Kamer is met reces en de leden gaan zich wat oriënteren in de maatschappij om het contact met de kiezer te herstellen. Sommigen kijken wat rond in de zorg om te controleren of de ingevlogen Griekse verpleegkundigen de moeder van Hugo Borst wel goed verzorgen. Anderen gaan met de tent achterop fietsen langs Groningse bouwvallen of grote grazers tellen in de Oostvaardersplassen. De echte alfamannetjes helpen met afschieten van het overschot of controleren de sfeer in operatiekamers waar alleen mannelijke dokters werken. De buitenlandspecialisten gaan backpacken in Thaise grotten, de bagage van mariniers in Sint Maarten controleren of wat netwerken in Suriname. De meegereisde lobbyisten bekijken of ze Stef daar als ambassadeur kunnen slijten met Marco Kroon als zijn militair attaché. En misschien zit het plaatselijk bedrijfsleven wel om Halbe met al zijn Russische relaties te springen.

De thuisblijver worstelt met het dilemma of hij zijn tuin nu wel of niet moet betegelen. Niet zo goed bij wateroverlast, maar wel weer heel handig bij watertekort. Gelukkig kunnen we zo lekker Hollands zeurend over ons favoriete onderwerp ook deze zomer weer doorkomen.

Door Peter Vrancken, 71 jaar

Peter Vrancken deelt elke maand zijn kijk op de samenleving met Doorwerkgever.

Meer feiten cijfers over doorwerken na pensioen:

Volg ons:Blog alles over doorwerken

Onderzoeken, doorwerkers aan het woord, kortom alles over doorwerken

 • Vroeger

  Vroeger

  Het is zó irritant te horen dat vroeger alles beter was. Zelfs uit de mond van je schattige, gezellig dementerende …
 • Van toegewijde ondernemer naar taxichauffeur

  Van toegewijde ondernemer naar taxichauffeur

  Na getipt te zijn over een gepensioneerd taxichauffeur die het leuk vindt om geïnterviewd te worden, besluit ik eens anders …
 • Op bezoek bij tendermanager Herman (65)

  Op bezoek bij tendermanager Herman (65)

  Herman van den Noort is 65 jaar, werkt als tendermanager in de infrastructuur en gaat bijna met pensioen. Daarna gaat …
 • Gepensioneerde gastheer in een nieuw stadhuis

  Gepensioneerde gastheer in een nieuw stadhuis

  Zoetermeer heeft een nieuw stadhuis, Het Stadhuisforum. Bij dit nieuwe stadhuis hoorde naast een nieuwe naam ook een nieuw adres. …