Doorwerkgever gaat het land in!

door | okt 23, 2019 | Regio | 0 Reacties

Doorwerkgever heeft bijna een historie van 10 jaar. Waar ik persoonlijk erg trots op ben is onze enorme sociale DNA. Het is al weer bijna tien jaar geleden dat wij een project begonnen rond gepensioneerden die wilden doorwerken na pensioen. Wat bleek was dat er totaal geen adequate wetgeving was om dat werken te faciliteren. Tot die tijd was het ook onderbelicht. Doorwerken na pensioen was niet iets dat ‘normaal’ was. Je werd geacht invulling te geven aan het ‘Zwitserlevengevoel’.
Voor de enkele mensen die destijds wilden doorwerken ging Doorwerkgever aan de slag. Uniek als wij waren, wilde Doorwerkgever het totaal anders doen. En dus kwamen wij met de oplossing: ‘we gaan een CAO maken voor deze doorwerkers’. Iedereen verklaarde ons voor gek.

 

Maar….. Doorwerkgever realiseerde de doorwerk-CAO!

 

Enkele jaren later bezocht de toenmalige minister Donner de Doorwerkgever op een werkbezoek. Hij constateerde het nut van de doorwerk-CAO en gaf aan dat het eigenlijk wettelijk geregeld moest worden. Zo werd de Wet werken na de AOW-gerechtigde leeftijd ingevoerd per 01-01-2016. Onze doorwerk-CAO werd vertaald naar Wet. Voor iedereen.
Op basis van onze kennis wisten wij dat de nieuwe Wet niet helemaal voldeed aan de wens van doorwerkers, namelijk maximale flexibiliteit. De Wet werken na de AOW-gerechtigde leeftijd is gebaseerd op bepaalde tijd contracten terwijl doorwerkers willen werken op basis van meer flexibiliteit, ‘ik ben er als ik nodig ben’.  Dat was voor Doorwerkgever reden om opnieuw aan de slag te gaan. Resultaat? De Doorwerkregeling. Een nieuwe mogelijkheid voor opdrachtgevers en doorwerkers om maximaal flexibel met elkaar samen te werken. Ondertussen hebben weer duizenden doorwerkers en honderden opdrachtgevers van de Doorwerkregeling gebruik gemaakt.

 

Time for change!

 

Wat we nu zien is dat de arbeidsmarkt ontzettend in beweging is. De nodige veranderingen komen op de markt af. In onze ogen vraagt de markt om onze doorwerkregeling als het om doorwerken gaat. Daarom gaat Doorwerkgever het land in! Sinds kort hebben we ons team versterkt met Ambassadeurs. In totaal zijn vier Ambassadeurs aangesteld om Doorwerkgever in het land te vertegenwoordigen en onder de aandacht te brengen van ondernemingen. Twee Ambassadeurs werken landelijk op de grotere ondernemingen. De andere twee beginnen in de regio Randstad Noord en Randstad Zuid. Alle vier de ambassadeurs zijn met pensioen en voelden de noodzaak om bedrijven te informeren over de uniciteit van de Doorwerkregeling.
Doorwerkgever heeft zich ontwikkeld tot een specialist op dit vakgebied en het helpen van werknemers na pensioen bij het doorwerken bij hun eigen werkgever dan wel op leuke bijbanen. Jij kan ons ook helpen door in je eigen omgeving ook over ons te vertellen. Veel gepensioneerden zullen blij zijn met jullie verhalen dat het gewoon leuk is om nog actief te blijven in de economie. Niet omdat het moet, maar omdat het kan.

 

Doorwerkgever is trots op zijn sociale DNA en zal dat aan de maatschappij laten weten!

 

Sjaak van Heukelum
Directeur van Doorwerkgever