Altijd feest

door | dec 6, 2017 | uncategorized | 0 Reacties

Voor wat geldelijk gewin en feestgedruis zijn wij schaamteloos bereid onze culturele identiteit te verkwanselen. Na Halloween is Black Friday onze nieuwe fetisj en dat mag best langer dan een vrijdag duren. Volgens Haagse kringen bestaan er vergevorderde plannen volgend jaar Thanksgiving Day in Nederland te introduceren. De kernleden van dit prille actiegroepje zijn al ondergedoken om kaping door linkse of rechtse bewegingen te voorkomen. Het staat vast dat wij ons niet collectief op de kalkoen storten, zo’n eng lillend beest, maar op onze nationale trots, de bruine Barnevelder.

Een witte kip ligt in deze donkere tijd van het jaar veel te gevoelig. De Nederlandse organisatie pluimveehouders heeft inmiddels de succesvolle lobbyist Wouter Bos ingehuurd. Een beetje ziekenhuisbestuurder heeft altijd tijd over voor wat bijbeunen. Voor iemand die een geneesmiddelenclub naar Amsterdam kan halen, is het een eitje om op onze nieuwe nationale feestdag in ieders braadpan een kip te krijgen. Het geeft ook meer werkgelegenheid in de pluimveesector nadat de stallen zijn ontgift. Naast de vrijwilligers is dat een mooie taak voor landgenoten met een taakstraf of afgetreden politici zonder groot rijbewijs. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst is de Koning bereid gratie te verlenen aan een uitverkoren kip die dan de rest van zijn leven in de koninklijke tuin mag rondscharrelen. Tot jaloezie van de prinsesjes die ook graag eens, waar dan ook, anoniem zouden willen rondscharrelen. De hele plechtigheid wordt wereldwijd op alle zenders uitgezonden. Heel Amerika denkt dat ze naar een uitzending van LuckyTv kijken en Trump twittert meteen over die rare chicken f…ers in Holland, een land dat nooit meer ‘great’ zal worden.

Na de dynamiek van eind november begint dé feestmaand. Moe en al een beetje blut proberen we de volgorde van de festiviteiten te controleren en waar mogelijk veganistisch te vieren wanneer onze bonus dat toelaat. Halen we dit jaar wel of niet de kerstboom vóór 5 december in huis? In het wekelijks gezinsberaad overwegen we definitief te stoppen met het Sinterklaasfeest. Een goed alternatief is een opgeleukte versie van Sint-Maarten op 11 november. Dat biedt veel voordelen: we vieren nóg eerder feest, het is een politiek correct feest zonder knechten van welke kleur dan ook, het maakt actiegroepen werkeloos en bevordert de interactie tussen ouders in je buurt. Kunnen die schimmel en Dieuwertje ook eindelijk met pensioen.

Voor 2018 zijn enige goede voornemens al bekend: alleen mensen onder de tien jaar mogen de discussie over Zwarte Piet voeren, vrouwen gaan evenveel verdienen als mannen en zzp’ers gaan massaal weer in loondienst.

Peter Vrancken (70 jaar)
Peter deelt iedere maand zijn kijk op de samenleving met Doorwerkgever.

Meer feiten cijfers over doorwerken na pensioen:

Volg ons:

[social_icons type=”circle_social” icon=”fa-facebook” use_custom_size=”no” size=”fa-lg” link=”https://www.facebook.com/doorwerkgever” target=”_self” icon_color=”#000000″][social_icons type=”circle_social” icon=”fa-twitter” use_custom_size=”no” size=”fa-lg” link=”https://twitter.com/doorwerkgever” target=”_self” icon_color=”#000000″][social_icons type=”circle_social” icon=”fa-linkedin” use_custom_size=”no” size=”fa-lg” link=”https://www.linkedin.com/company/doorwerkgever” target=”_self” icon_color=”#000000″]