And the winner is: De doorwerknemer

door | jun 16, 2016 | uncategorized | 0 Reacties

Minister Asscher reageert enthousiast op de nieuwste ramingen van het Centraal Planbureau: “De Koopkracht stijgt meer dan verwacht!”. Maar niet voor iedereen…

Koopkrachtstijging

De koopkrachtstijging van Nederlanders is groter dan waar het kabinet op Prinsjesdag van uitging. “Het bedrag dat mensen te besteden hebben, stijgt volgend jaar niet met 1,4 maar met maar liefst 1,8 procent”, schrijft minister Asscher tevreden aan de Tweede Kamer. Huishoudens hebben dan gemiddeld 800 euro meer te besteden dan nu.

Maar er zijn ook mensen die er niet op vooruit gaan. Zo’n 9 procent blijft op hetzelfde bedrag of gaat er zelfs op achteruit. Dit zijn vooral ouderen met een eigen vermogen of een aanvullend pensioen naast de AOW. Deze koopkrachtdaling komt mede doordat veel aanvullende pensioenen niet meestijgen met de inflatie. De pensioenuitvoerders zijn niet in staat om hun beloftes uit het verleden met betrekking tot de uitkering, waar te maken aan deze pensioengenieters.

Trend

We zien nu een trend onder de mensen die na hun pensioen willen doorwerken. Niet alleen omdat het leuk is om te blijven werken, maar ook omdat het steeds vaker noodzakelijk is of zal worden. Onze doorwerknemers lossen daarom liever hun problemen zelf op.

Doorwerken geeft onze doorwerknemers het belangrijke gevoel dat ze er nog steeds bij horen. Zij werken met veel plezier, zijn loyaal en betrouwbaar, zien werken als ‘erbij doen’ en zijn vooral blij dat het kan. Ze investeren in zichzelf door te investeren in een ander! Het is jammer dat de waarde van de pensioenuitkering onder druk staat en dat de uitvoerders, die daarvoor verantwoordelijk zijn, alleen maar wijzen naar de lange rente. Gelukkig kiezen veel pensioengenieters daarom zelf voor een oplossing: gewoon doorwerken! Goed voor je gezondheid en je verdient er nog wat bij.

Misschien kunnen de pensioenuitvoerders juist wat voor hen betekenen. “Wij pensioenuitvoerders hebben niet genoeg geld verdiend om dit aan iedereen uit te keren, maar we kunnen je wel helpen aan een klus!”