De nieuwe dag van Hans

door | nov 10, 2016 | uncategorized | 0 Reacties

Hoe bevalt uw nieuwe dag?

Mijn nieuwe dag begon op 1 december 2011. Nog geen 65 jaar maar wel een arbeidsverleden van zo’n 47 jaar. De laatste 42 jaar was dat bij een en dezelfde werkgever. Saai? Nee niet echt, want met grote regelmaat kwam er een andere functie op mijn pad.

Op de eerste dag dat ik stopte met werken ging met een grote zwaai de wekker het raam uit. Sinds die tijd is elke dag wel een ‘feestdag’. Samen met mijn vrouw, die gelijk met mij stopte met werken, begint iedere dag met een kop koffie en de krant in bed. Lekker rustig aan. Twee dagen in de week moet het wat sneller omdat dan de volleybalvereniging of de tennisbaan wacht. Soms werken we ook nog een beetje, allebei met een soort van nul-urencontract.

Waar geniet u van op uw nieuwe dag?

Wij genieten van elkaar. Onze nieuwe dag staat voornamelijk in het teken van ‘niets moet en alles kan’. We gaan veel met vakantie, de ene keer wat langer dan de andere keer. Ieder jaar gaan we nog vier weken met de vouwwagen op stap. Ook is het is hartstikke leuk om voordelige aanbiedingen in de krant tegen te komen en dan direct te boeken. Zo komen we nog eens ergens. Trips in ons eigen land combineren we met museumbezoeken. Verder vragen sportverenigingen en onze familie en vrienden de nodige aandacht. En uiteraard het werk dat we af en toe doen, omdat we dat gewoonweg graag doen. Ik schrijf zo nu en dan artikelen voor verschillende organisaties en daar heb ik plezier in.

Wanneer bent u begonnen met pensioenopbouw voor uw nieuwe dag?

Op mijn 25e levensjaar ben ik begonnen met het opbouwen van mijn pensioen. Dat was destijds gebruikelijk want na 40 dienstjaren was je dan 65 en kon je met pensioen.

Heeft u erover nagedacht of uw inkomen voor later toereikend is voor uw nieuwe dag?

Zelf heb ik daar nooit echt zorgen over gemaakt. Ik werkte bij een verzekeraar en ging er gemakshalve van uit dat dit wel goed geregeld was.

Waaruit bestaat uw inkomen nu?

Ons inkomen bestaat uit de AOW-uitkering en mijn pensioen. Ook hebben we allebei een nabestaandepensioentje omdat van ons beide onze eerste partners overleden zijn. Het geld dat we nog verdienen met werken storten we direct door naar de vakantierekening.

Wat vindt u zelf, is uw nieuwe dag goed geregeld?

Ik kan niet zeggen dat ik zelf iets geregeld heb. Geen lijfrentes of andere aanvullende regelingen. Nogmaals, ik ging ervanuit dat mijn werkgever het goed geregeld had. En daarin ben ik niet teleurgesteld. Mijn nieuwe dag is dus goed geregeld.

 

Geschreven door: Hans Roemer

 

Volg ons:

[social_icons type=”circle_social” icon=”fa-facebook” use_custom_size=”no” size=”fa-lg” link=”https://www.facebook.com/doorwerkgever” target=”_self” icon_color=”#000000″][social_icons type=”circle_social” icon=”fa-twitter” use_custom_size=”no” size=”fa-lg” link=”https://twitter.com/doorwerkgever” target=”_self” icon_color=”#000000″][social_icons type=”circle_social” icon=”fa-linkedin” use_custom_size=”no” size=”fa-lg” link=”https://www.linkedin.com/company/doorwerkgever” target=”_self” icon_color=”#000000″]