Doorwerken is de trend van 2017

door | jan 5, 2017 | uncategorized | 0 Reacties

In 2016 is de Wet werken na de AOW-gerechtigde leeftijd gekomen. Voor ons als Doorwerkgever een groot cadeau. Deze wet zorgt er in onze ogen voor dat doorwerken niet alleen wordt gereguleerd, maar als trend ook wordt geaccepteerd!

Onderdeel blijven van de actieve maatschappij

De trend die we zien is dat steeds meer gepensioneerden onderdeel willen blijven van de actieve maatschappij. Dat doen zij als vrijwilliger en als doorwerker. En om alle aannames maar meteen te weerleggen en onze trots met u te delen: de meeste van onze doorwerkers doen beide!

Was er in het verleden nog sprake van een discussie over verdringing, tegenwoordig weten we beter. Doorwerkers zijn actief voor een bepaald aantal uren op ‘werk’ dat geen volledige ‘baan’ is maar wel gedaan moet worden.

Onderzoek wijst uit dat een steeds grotere groep (bijna) gepensioneerden zich zélf melden bij de werkgever. Na hun pensionering zien zij voor zichzelf nog een belangrijke rol in de organisatie. In de meeste gevallen wordt de werkgever daarmee verrast. Nu blijkt dat het merendeel van de werkgevers daar wel mee instemmen. Dat doen ze niet uit piëteit maar uit keiharde zakelijke overwegingen.

Doorwerkers zijn actief in het opleiden en coachen van jonge werknemers, dragen specifieke kennis over in de organisatie en/of blijven beschikbaar in de flexibele schil van de onderneming voor klussen waar krapte voor bestaat op de arbeidsmarkt.

Doorwerker brengt zijn eigen waarde in

Onze Doorwerkregeling geeft de doorwerker status en vrijheid. Daartegenover geeft het de werkgever onbeperkte beschikbaarheid tegen de laagste kosten!

Zo zien we een toenemend aantal doorwerkers zelf hun relevantie claimen terwijl er zelden bedrijfsbeleid voor is ontwikkeld. Hoe mooi is dat. De werkgever laat zich verrassen en de doorwerker brengt zijn eigen waarde in!

 

Ik wens u de beste doorwerkers voor 2017!

 

Sjaak van Heukelum

Directeur Doorwerkgever

 

Volg ons:

[social_icons type=”circle_social” icon=”fa-facebook” use_custom_size=”no” size=”fa-lg” link=”https://www.facebook.com/doorwerkgever” target=”_self” icon_color=”#000000″][social_icons type=”circle_social” icon=”fa-twitter” use_custom_size=”no” size=”fa-lg” link=”https://twitter.com/doorwerkgever” target=”_self” icon_color=”#000000″][social_icons type=”circle_social” icon=”fa-linkedin” use_custom_size=”no” size=”fa-lg” link=”https://www.linkedin.com/company/doorwerkgever” target=”_self” icon_color=”#000000″]