Doorwerkers in de media

door | mei 31, 2017 | uncategorized | 0 Reacties

Met grote regelmaat is er wel een artikel te lezen waarin doorwerkers genoemd worden. Of in ieder geval een relatie gezocht wordt met doorwerken. Neem nu het MAX Magazine, het radio- en televisieblad van omroep MAX. Daarin stond laatst een artikel onder de kop “Stoppen of doorgaan”. Een aantal 55-plussers komt daarin een het woord. Deze doorwerkers hebben allen hun eigen idee over doorwerken. Een 71-jarige garagehouder werkt enthousiast door omdat hij het werk heel leuk en twee weken vakantie per jaar genoeg vindt.

Voor een andere MAX-lezer (62 jaar) is het financieel onmogelijk om eerder te stoppen. Hij zou dat willen, zeker na zo’n vijftig jaar werken. Tot slot een onderwijzeres die meer dan veertig jaar voor de klas stond. Op haar 65ste stopte deze lerares maar werkt als vrijwilligster nu nog een dag in de week.

In hetzelfde artikel komt FNV ’er Ruud de Kloe ook nog aan het woord. Hij breekt daarin een lans voor een flexibele AOW. Mogelijk dat die wens gehonoreerd wordt in het vervolg van de formatiebesprekingen voor een nieuw kabinet.

De kabinetsformatie

Inmiddels is de formatie nu (31 mei 2017) 77 dagen op streek. En het schiet niet echt op. De eerste formateur Edith Schippers is het, ondanks haar grote inzet er iets van te maken, niet gelukt haar formatiebesprekingen om te zetten in een nieuw kabinet. De partijen die een nieuw kabinet mogelijk moeten maken, schijnen hun hakken behoorlijk in het zand te zetten. En wel zodanig dat er geen beweging in zit. Tijd dus voor een andere formateur: Herman Tjeenk Willink.

Doorwerker bij uitstek

De inmiddels 75-jarige Tjeenk Willink heeft al eerder met het informatiebijltje gehakt. In 1994 en in 2010 was hij ook al formateur. Hij voorspelde in 2010 al dat dit zijn laatste politieke daad zou zijn. Maar dat blijk nu anders, ook Tjeenk Willink blijkt een echte doorwerker te zijn. Bijna heel politiek Den Haag staat achter de keus om Tjeenk Willink de formatie in goede banen te leiden. Alleen de PVV verwacht er weinig van, maar dat is eigenlijk niet verrassend.

Nog even terug naar onze enquête

De coalitie die Edith Schippers voor ogen had, werd gedeeld door 28% van de doorwerkers die meededen aan onze enquête van afgelopen maart. 15% zag meer heil in een coalitie tussen VVD, CDA, D66 en 50Plus. Een coalitie van VVD, CDA, D66 en PvdA kan rekenen op de steun van 9,3%. De kans dat de PvdA nu wel instapt lijkt met de komst van Tjeenk Willink groter.

21,8% van de doorwerkers zag graag een coalitie ziet met de PVV. Maar met Tjeenk Willink aan het roer van de informatie lijkt dit niet te gebeuren.

Wordt vervolgd.

 

Door Hans Roemer, 68 jaar

 

Meer feiten cijfers over doorwerken na pensioen:

Volg ons:

[social_icons type=”circle_social” icon=”fa-facebook” use_custom_size=”no” size=”fa-lg” link=”https://www.facebook.com/doorwerkgever” target=”_self” icon_color=”#000000″][social_icons type=”circle_social” icon=”fa-twitter” use_custom_size=”no” size=”fa-lg” link=”https://twitter.com/doorwerkgever” target=”_self” icon_color=”#000000″][social_icons type=”circle_social” icon=”fa-linkedin” use_custom_size=”no” size=”fa-lg” link=”https://www.linkedin.com/company/doorwerkgever” target=”_self” icon_color=”#000000″]