Groen links: AOW, werken en doorwerken – Haagsche praat

door | mrt 9, 2017 | uncategorized | 0 Reacties

In dit artikel uit de reeks Haagsche praat leest u hoe GroenLinks aankijkt tegen de AOW-leeftijd, werken en doorwerken. De AOW-uitkering koppelen aan de levensverwachting blijft het uitgangspunt.

GroenLinks wil de AOW, ook op de lange termijn, betaalbaar houden en is daarom voorstander van de verhoging van de AOW-leeftijd. De hoogte van de AOW-leeftijd blijft gekoppeld aan de levensverwachting. Speciale aandacht is er voor de werknemers in fysiek zware beroepen. Langer doorwerken voor deze groep is ongewenst. Voor hen wil GroenLinks vervroegd stoppen met werken mogelijk maken.

Eerlijke verdeling

GroenLinks vindt dat er een eerlijke overgangsregeling moet komen voor mensen die met vervroegd pensioen zijn gegaan voordat zij wisten dat de pensioenleeftijd zou veranderen. Daarnaast is het eerlijk dat ouderen met een goed aanvullend pensioen meebetalen aan de AOW via een belastingingreep. Verder wil de partij de AOW-uitkering op termijn verhogen met 15% ten opzichte van nu. Voor ouderen met een klein of geen pensioen wil GroenLinks de hoogte van de AOW fors verhogen. Iedereen moet een goed basisinkomen hebben.

Doorwerken na de AOW-leeftijd 

Over doorwerken na de AOW-leeftijd wordt in het verkiezingsprogramma van GroenLinks geen melding gemaakt.

 

In het laatste artikel van de reeks Haagsche Praat neemt Doorwerkgever de partij 50PLUS onder de loep. Want als het over de AOW-leeftijd gaat, mag deze partij zeker niet ontbreken.

 

Volg ons:

[social_icons type=”circle_social” icon=”fa-facebook” use_custom_size=”no” size=”fa-lg” link=”https://www.facebook.com/doorwerkgever” target=”_self” icon_color=”#000000″][social_icons type=”circle_social” icon=”fa-twitter” use_custom_size=”no” size=”fa-lg” link=”https://twitter.com/doorwerkgever” target=”_self” icon_color=”#000000″][social_icons type=”circle_social” icon=”fa-linkedin” use_custom_size=”no” size=”fa-lg” link=”https://www.linkedin.com/company/doorwerkgever” target=”_self” icon_color=”#000000″]