Nederland zonder zorgen

door | mei 8, 2017 | uncategorized | 0 Reacties

Hoe gaat het in Nederland? We kijken met verbazing naar de onrustige wereld om ons heen. We zien The Donald demonstreren dat hij ballen heeft door wat prijzig vuurwerk richting Afrika af te schieten om daarna Koreaantjes te gaan pesten. Melania heeft haar hoogtepunt bereikt in de Airforce One en hoopt dat snel te evenaren in het echtelijk bed. In Engeland slaat de Iron Lady 2.0 stoere taal uit, de Fransen zoeken naar hun identiteit en in Duitsland molesteren ze spelersbussen om er financieel beter van te worden. Bij ons doen ze dat gewoon voor de lol.

Het gaat wel goed in Nederland. In het Haagse reservaat heerst de rust van gemuilkorfde politici. Ze tonen dat ze nog in leven zijn door incidenteel wat miljoenen uit te delen of soms wat miljarden kwijt te raken. Klein bier; lang niet ernstig genoeg voor een parlementaire enquête. Eindelijk zijn die stomme leasepanda’s gearriveerd en ontvangen op een manier waar Turkse en Eritrese politici slechts natte dromen van krijgen.

Wel voor de nodige onrust zorgt het bericht over die jihadistische welpjes, opgegroeid in het kalifaat, die na verloop van tijd bij ons zomaar kunnen transformeren in strijdlustige, eenzame wolven. Onduidelijk is hoe dat gebeurt. Ontvangen ze op Facebook een codewoord of gaat een gemplanteerde chip trillen? Pedagogisch gezien wel een prestatie van formaat. Langdurig hebben de ouders in het kalifaat hun jonge kinderen zodanig opgevoed, of geïndoctrineerd, dat zij geloven dat die kinderen zelfs jaren later precies doen wat ze destijds van hun ouders geleerd hebben. Ik heb dat ook geprobeerd bij mijn kinderen met thema’s als op tijd thuis zijn, huiswerk maken of met de juiste vriendjes thuiskomen. Volstrekt mislukt.

We hoeven niet overdreven bang te zijn voor deze getrainde kinderen. In Nederland bestaan goede detoxprogramma’s en is er voldoende plaats in de afkickklinieken nu zelfs het comazuipen al op zijn retour is. Zo’n programma is makkelijk aan te passen aan de nieuwe doelgroep. Behalve de vaste onderdelen die we alle dwalenden voorschotelen, leveren we ook maatwerk. De cursisten bezoeken kerken en ontdekken dat je bij ons in banken kunt knielen of zitten in plaats van je neus in de patatten van de voor je op de grond geknielde geloofsgenoot te steken. Ze leren dat oud-Rooms-Katholieke priesters vaak dol zijn op kinderen en dat er een groot verschil bestaat tussen Urk op zaterdagavond en zondag. Nonkel Jeroen verzorgt een gastles en doceert dat je beter in Zuid-Europa kan gaan wonen. Daar geef je geld uit aan drank en vrouwen om vervolgens geld te lenen in Noord-Europa.

Je slaagt pas voor de cursus wanneer je twee proeven succesvol aflegt. Eerst moet je in een landelijke winkelketen kiezen tussen kleurplaten van de paus en verschillende dictators. Vervolgens ga je in Madurodam spelen met een vrachtauto op schaal op de nagebouwde Dam. De kinderen die de poppetjes van voetgangers ontwijken in plaats van deze omver te rijden, mogen naar een gastgezin.

Toch blijf ik bezorgd om Amsterdam.

Door Peter Vrancken, 69 jaar

Meer feiten cijfers over doorwerken na pensioen:

Volg ons:

[social_icons type=”circle_social” icon=”fa-facebook” use_custom_size=”no” size=”fa-lg” link=”https://www.facebook.com/doorwerkgever” target=”_self” icon_color=”#000000″][social_icons type=”circle_social” icon=”fa-twitter” use_custom_size=”no” size=”fa-lg” link=”https://twitter.com/doorwerkgever” target=”_self” icon_color=”#000000″][social_icons type=”circle_social” icon=”fa-linkedin” use_custom_size=”no” size=”fa-lg” link=”https://www.linkedin.com/company/doorwerkgever” target=”_self” icon_color=”#000000″]