Ook klaar met tevergeefs solliciteren? Eerder met pensioen en doorwerken

door | sep 8, 2016 | uncategorized | 0 Reacties

Voor de meeste mensen begint doorwerken op het moment dat je met pensioen gaat. Dit klinkt natuurlijk ook logisch. Na jaren hard werken heb je de leeftijd bereikt dat je je geld niet meer hoeft te verdienen. De tijd breekt aan dat je een pensioenuitkering krijgt.

Vroeger kon dat ook eerder, dat noemden we het prepensioen. Jij of je werkgever had gedurende langere tijd extra geld opzij gelegd, zodat je dan eerder met pensioen kon gaan. Deze mogelijkheid bestond bij de gratie van de Belastingdienst. Ofwel, de overheid betaalde het nodige geld mee door middel van fiscale voordelen.

Maar met het verdwijnen van deze voordelen en het oprekken van de pensioenleeftijd in Nederland, ligt het pensioen voor de meeste mensen standaard op de AOW-leeftijd. Of toch niet?

Ook klaar met tevergeefs solliciteren

Neem nu het verhaal van Han. Een verhaal als van zoveel mannen van zijn leeftijd. Altijd hard gewerkt, promotie gemaakt en leiding gaan geven. En toen? Reorganisatie. Han raakt werkloos en meldt zich bij Werk.nl. Han, iets ouder dan 60 jaar, wordt geacht iedere week veelvuldig te solliciteren. Helaas, we kunnen het resultaat wel raden. Hij kon op deze manier geen baan vinden.

De oplossing: eerder met pensioen en doorwerken

Uiteindelijk besloot Han het heft in eigen hand te nemen. Via het pensioenfonds regelt hij dat hij op 62-jarige leeftijd met pensioen kan gaan. “Zou u dat wel doen, meneer?”, vroegen zij hem nog. Maar Han werd zwaar gedemotiveerd van het werkloos zijn en besloot door te zetten. Hij ging eerder met pensioen.

Hij meldde zich bij Pittig en samen zijn we gaan zoeken of er geschikte baantjes voor hem waren. Hij besloot te gaan werken voor een parkeerservice op Schiphol. Han parkeert nu een aantal uren per week auto’s voor vakantiegangers. Hij verdient via de Doorwerkregeling lekker bij. Hiermee compenseert hij zijn lage pensioenuitkering.

Han is weer gelukkig aan het werk. Hij is trots op het feit dat hij zijn lot in eigen hand heeft genomen. In plaats van eindeloos solliciteren met uiteindelijk een hogere pensioensuitkering heeft Han ervoor gekozen om met pensioen te gaan en een lagere uitkering te ontvangen, maar wel te blijven werken. Het is fantastisch om zijn verhaal te zien in dit filmpje.

 

Han zet doorwerken in een ander licht!

 

 

Volg ons:

[social_icons type=”circle_social” icon=”fa-facebook” use_custom_size=”no” size=”fa-lg” link=”https://www.facebook.com/doorwerkgever” target=”_self” icon_color=”#000000″][social_icons type=”circle_social” icon=”fa-twitter” use_custom_size=”no” size=”fa-lg” link=”https://twitter.com/doorwerkgever” target=”_self” icon_color=”#000000″][social_icons type=”circle_social” icon=”fa-linkedin” use_custom_size=”no” size=”fa-lg” link=”https://www.linkedin.com/company/doorwerkgever” target=”_self” icon_color=”#000000″]