VVD: AOW, werken en doorwerken – Haagsche praat

door | mrt 2, 2017 | uncategorized | 0 Reacties

In de reeks Haagsche Praat las u eerder hoe de SP en de PvdA tegen de AOW-leeftijd, werken en doorwerken aankijken. In dit artikel richt Doorwerkgever de blik op de VVD. Het standpunt van de VVD is duidelijk: “Wij willen ook dat AOW in de toekomst betaalbaar blijft.”

De VVD is van mening dat als iemand zijn hele leven hard heeft gewerkt hij een goede oudedagsvoorziening verdient. Dat geldt overigens niet alleen voor de degene die al gepensioneerd zijn, maar ook voor personen die op dit moment nog werken. De VVD wil ook hun AOW in de toekomst kunnen betalen. De VVD zegt daarom ook dat dit allen kan als we langer doorwerken. We worden tenslotte steeds ouder.

De AOW-leeftijd

De VVD heeft er mede voor gezorgd dat de AOW-leeftijd de komende jaren stap voor stap omhoog gaat. De laatste verhoging was op 1 januari dit jaar, naar 67 jaar en 3 maanden. Wat betreft de VVD wordt de AOW-leeftijd vanaf 2021 weer automatisch verhoogd als de levensverwachting toeneemt.

AOW op maat

Net zoals de PvdA voelt de VVD ook wel voor maatwerking in de AOW. Dit gaat dan onder de noemer keuzevrijheid. De VVD: “Wij willen dat mensen meer keuzevrijheid hebben bij de AOW. Wie bijvoorbeeld na de AOW-leeftijd wil blijven werken, moet dat gewoon kunnen doen. Wij willen daarom dat het mogelijk is om de AOW ook op een latere leeftijd te laten ingaan. Wie daarvoor kiest, krijgt natuurlijk een hoger bedrag per maand.”

Doorwerken na de pensioendatum

“Het doorwerken na de pensioendatum moet mogelijk zijn”, aldus de VVD. “Want het automatisch ontslaan van werknemers op een bepaalde leeftijd, dat nu veelal is vastgelegd in een cao, moet verdwijnen.”

In het volgende artikel van de Haagsche praat houdt Doorwerkgever het CDA onder het vergrootglas. Deze partij vindt dat de AOW-leeftijd vanaf 65 jaar onbetaalbaar is geworden.

 

Volg ons:

[social_icons type=”circle_social” icon=”fa-facebook” use_custom_size=”no” size=”fa-lg” link=”https://www.facebook.com/doorwerkgever” target=”_self” icon_color=”#000000″][social_icons type=”circle_social” icon=”fa-twitter” use_custom_size=”no” size=”fa-lg” link=”https://twitter.com/doorwerkgever” target=”_self” icon_color=”#000000″][social_icons type=”circle_social” icon=”fa-linkedin” use_custom_size=”no” size=”fa-lg” link=”https://www.linkedin.com/company/doorwerkgever” target=”_self” icon_color=”#000000″]