• Amsterdam
  • € 14,- per assistentie
  • 4 – 12 uur

Ook als je een beperking hebt, wil NS dat je als reiziger zo probleemloos mogelijk kunt reizen met de trein. Daarom biedt NS op meer dan 160 stations NS Reisassistentie aan. Op een groot deel van deze stations verzorgt het bedrijf Qarin de assistentieverlening namens NS. Voor de uitvoering van de assistentieverlening is onze opdrachtgever opzoek naar reisassistenten. Bent u geïnteresseerd om wat bij te verdienen en doet u graag iets wat echt waardevol is? Lees dan snel verder.

Wat gaat u doen? 
Als reisassistent biedt u bijvoorbeeld hulp bij het in- of uitstappen van reizigers in een rolstoel of scootmobiel. Dit doet u met behulp van een brug of oprijplaat (waarmee reizigers de trein in-of uit kunnen rijden). Maar het kan ook voorkomen dat u een reiziger met en visuele beperking helpt om de weg op het station te vinden. Deze hulp dient van tevoren aangevraagd te worden. Meer informatie hieronder vindt u op www.ns.nl/reisinformatie/reizen-met-een-beperking/ns-reisassistentie.html.

Alvorens u start wordt u opgeleid door onze opdrachtgever. Om het werk goed uit te kunnen voeren volgt u een E-learning module van circa een uur en krijgt u van onze opdrachtgever 2 uur een praktijktraining op een station. Eenmaal de opleiding afgerond bent u volledig op de hoogte om zelfstandig aan de slag te gaan. 

Via NS kan de gebruiker reisassistentie aanvragen. Dit is mogelijk tot minimaal 1 uur voor vertrekken. U wordt door onze opdrachtgever benaderd met de vraag of u beschikbaar bent voor de desbetreffende assistentie. Indien u beschikbaar bent reist u af naar het station. U haalt het hulpmiddel van het slot welke voor u klaar staat op het station. U zorgt ervoor dat u tijdig en met een grote glimlach klaar staat om de persoon in kwestie te assisteren. Wanneer dit gelukt is verwerkt u nog wat simpele handelingen met de online app zodat alles goed geregistreerd wordt en gaat u met een tevreden gevoel naar huis.

De klus zelf is ongeveer 30 minuten werk. U krijgt voor 1 uur betaald, ofwel € 14,- per klus. Daarom zijn wij op zoek naar mensen uit de omgeving van het station. Ook kan het voorkomen dat u meerdere assistenties verleend die in elkaar overlopen, dit is geen zekerheid maar mocht dit zich voordoen is dat een leuk zakcentje! 

Heeft u interesse in dit mooie werk? Reageer vooral! Heeft u vragen? Schroom niet om contact op te nemen en bel naar 020-4125151 en vraag naar Angela.

Werkdagen en -tijden
Dit varieert en is afhankelijk van de vraag van de gebruikers en van uw eigen beschikbaarheid.

Functie-eisen

– Woonachtig nabij station Duivendrecht, Diemen, Amsterdam RAI, Amsterdam Lelylaan (geen reiskostenvergoeding)
– Dienstverlenend en flexibel
– In bezit van een smartphone ivm. kunnen downloaden van de app
– Met pensioen of vroeg pensioen

Bijzonderheden

Bent u geinteresseerd in deze functie? Solliciteer dan gemakkelijk door te klikken op de knop ‘reageren’. Zorg ervoor dat u een duidelijke motivatie mee stuurt en dat uw profiel voorzien is van uw eerdere ervaringen. Wij streven ernaar uw sollicitatie binnen 5 werkdagen te behandelen.

Doorwerkgever is een arbeidsbemiddelingsbureau voor gepensioneerden. Mocht u nog niet met (vroeg) pensioen zijn komt u helaas niet in aanmerking voor deze functie en verwijzen wij u graag door naar uitzendbureaus die zich richten op kandidaten tot pensioen.

25865