De Doorwerkregeling

Doorwerkgever is specialist in doorwerken na pensioen. Op basis van de door ons ontwikkelde Doorwerkregeling werken gepensioneerden bij honderden verschillende opdrachtgevers door heel Nederland. Niet alle werkgevers kunnen of willen doorwerken regelen binnen hun eigen organisatie. Doorwerkzaken uitbesteden aan een gespecialiseerde partner als Doorwerkgever heeft veel voordelen. En steeds meer gepensioneerden willen na hun pensioen doorwerken, of dit nu bij hun huidige werkgever is, in een flexibele bijbaan of als professional.

De Doorwerkregeling betekent zorgeloos doorwerken na pensioen voor opdrachtgever en doorwerker. Doorwerkgever is uitvoerder van de Doorwerkregeling. De regeling is een afspraak tussen de doorwerker en de Belastingdienst. Hiermee verklaart de doorwerker dat Doorwerkgever afhandelaar is van de overeenkomst tussen de doorwerker en de opdrachtgever. Met het opting-in formulier dat onderdeel is van de Doorwerkregeling, verklaart de doorwerker aan de Belastingdienst dat hij of zij samen met Doorwerkgever het dienstverband als fictief ziet. De doorwerker staat dus niet op de loonlijst bij Doorwerkgever of bij de opdrachtgever waar de doorwerker aan het werk is. De doorwerker is dus eigenlijk een soort freelancer waarvoor wij de administratieve doorwerkzaken afhandelen.

De Doorwerkregeling kent geen uurloon maar een uurvergoeding, omdat de doorwerker niet in loondienst is. De hoogte van de vergoeding bij het doorwerken met uw huidige werknemer wordt bepaalt door de doorwerker en de opdrachtgever. Heeft u een vacature dan bepaalt u samen met ons de uurvergoeding. De vergoeding die de doorwerker ontvangt wordt door ons uitbetaald.