Dé specialist in doorwerken na pensioen

door | jan 5, 2016 | Wet- en regelgeving | 0 Reacties

Dé specialist in doorwerken na pensioen

In 2007 ontstond Doorwerkgever vanuit de ambitie om de wereld van een AOW-gerechtigden die wilden doorwerken na pensioen, te structureren. Wij wilden zorg dragen voor een gelijk speelveld voor de inzet van gepensioneerden in de arbeidsmarkt. Dit resulteerde toen in onze doorwerkCAO, die het mogelijk maakte voor gepensioneerden om te blijven doorwerken. Vanaf dit moment noemden wij hen doorwerknemers. Veel bedrijven maken sindsdien gebruik van de diensten van Doorwerkgever.

Wet werken na AOW-gerechtigde leeftijd

Toenmalige minister Donner van Sociale Zaken vond de doorwerkCAO heel bijzonder en gaf aan dat deze CAO verwerkt moest worden in de wetgeving. Dat is gelukt! Vanaf 1 januari 2016 is de Wet werken na AOW-gerechtigde leeftijd ingegaan.

Steeds meer werknemers die met pensioen gaan willen blijven werken. De trend van doorwerken is niet meer te stoppen. Waarom van de ene op de andere dag niet meer actief zijn? Waarom niet wat bijverdienen als dat financieel noodzakelijk is? De overheid faciliteert dit nu met de Wet werken na AOW-gerechtigde leeftijd. Het maakt het voor ondernemers aantrekkelijker om 65-plussers in dienst te houden en zelfs te nemen. Zo is bijvoorbeeld de opzegtermijn van het contract één maand en is de loondoorbetaling bij ziekte teruggebracht naar 13 weken in plaats van 2 jaar. Daarbij hoeven werkgevers geen sociale premies te betalen. Dit maakt uiteindelijk de inzet van doorwerknemers 15 tot 20 procent goedkoper dan gewone werknemers.

Doorwerkgever staat als specialist nog steeds volledig achter de inzet van doorwerknemers en begrijpt de markt van doorwerken als de beste. Wij zien namelijk dat doorwerknemers daadwerkelijk worden ingezet op flexibele bijbaantjes. Het gaat hier om klusjes die gedaan moeten worden, niet om fulltime banen. Daarom is het belangrijk dat doorwerknemers flexibel ingezet kunnen worden en niet direct een vast contract krijgen. Flexibiliteit is dé kracht van een doorwerknemer!

Doorwerkregeling

Nu de wet is veranderd, heeft Doorwerkgever de Doorwerkregeling ontwikkeld. Als doorwerknemers met flexibele bijbaantjes wil blijven doorwerken, dan faciliteert de Doorwerkregeling de unieke en tegelijk de degelijke mogelijkheid om dat te doen. Goede arbeidsvoorwaarden voor de doorwerknemer en binnen een gelijk speelveld op de arbeidsmarkt. De Doorwerkregeling geeft de werkgever de mogelijkheid om selectief te zijn en doorwerknemers flexibel in te zetten wanneer dat echt nodig is.

Wij hopen op economische groei! Dan ontstaan er weer banen voor werkzoekenden die willen toetreden tot de arbeidsmarkt en klusjes voor onze doorwerknemers.