Personenvervoer: een lot uit de loterij

door | jan 12, 2017 | Chauffeur, ervaringsverhalen | 0 Reacties

[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]

Opleiding personenvervoer

Toen Els met pensioen ging wilde zij helemaal nog niet stoppen met werken. “Na een werkzaam leven was ik nog niet toe om dagelijks thuis te zitten.” Op basis van de Doorwerkregeling werkt zij nu via ChauffeurXpert bij Connexxion. Voordat Els aan het werk kon als chauffeur voor personenvervoer moest zij een opleiding tot taxichauffeur afronden. Het taxirijbewijs heeft zij in één keer gehaald. Door haar arbeidsverleden heeft zij dagelijks auto moeten rijden, dus dit was voor haar geen punt. Els woont in Amsterdam en werkte in Alphen aan den Rijn en was dagelijks onderweg. De opleiding was prima en zij vond het altijd leerzaam. Het enige wat zij lastig vond was het leren van alle routes, zelfs voor een echte Amsterdamse. Achteraf was dit niet het meest belangrijke gezien er nu gebruik gemaakt wordt van verschillende navigatiesystemen.

Ervaring personenvervoer

Sinds een aantal jaar rijdt Els in een taxibusje personen van huis naar hun bestemming. “Ik rij twee schoolroutes per dag en één keer in de week rij ik senioren naar hun klaverjasavond in de soos.” Dit zijn haar vaste routes. Maar naast personenvervoer rijdt Els af en toe ook ander soort ritten. Zo brengt en haalt zij wel eens op maandagmorgen voor het wagenpark enkele bussen van en naar diverse vestigingen van Connexxion.

Zij vindt het heerlijk om aan het werk te zijn als chauffeur. “Vooral de schoolroute is voor mij een lot uit de loterij”, zegt Els. Zij brengt kinderen met ernstige gedragsproblemen of psychiatrische stoornissen naar school en weer naar huis. “Ik heb dagelijks het gevoel dat ik iets voor deze leerlingen kan betekenen en dus ook voor mijn werkgever”, aldus Els.

Els zegt voorlopig niet te willen stoppen met werken als chauffeur voor personenvervoer. “Ik geloof dat ik moet stoppen als ik 70 jaar ben, maar als ik me voel zoals nu mag dat van mij nog wel langer duren.” Haar dagindeling geeft haar een heel prettig gevoel, dus zij denkt er nog niet aan wat zij na haar baan als chauffeur voor personenvervoer wil doen. Wat Els naast haar baan graag doet is bezig zijn met haar hobby’s, naar haar kinderen gaan en leuke dingen doen met haar kleinkinderen.

Geschreven door:

Els Kamphorst. Els is 67 jaar en werkzaam als chauffeur B voor personenvervoer in Amsterdam. Els wilde liever niet met foto op onze website.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]