Hoe vind je jouw ideale bijbaan na pensioen?

door | jul 18, 2019 | uncategorized | 0 Reacties

Je hebt een heel arbeidsverleden achter de rug met misschien wel meerdere verschillende functies. Nu ben je met pensioen en alles ligt weer open. Tijdens het droombaanproject hebben we voor Jules en Andy hun droombaan voor 1 dag werkelijkheid gemaakt en Els heeft via ons haar droombaan gevonden. Maar ook jij wilt graag iets leuks doen. We helpen je graag bij de zoektocht naar jouw ideale bijbaan na pensioen.

1. Bekijk vacatures voor inspiratie

De meest makkelijke manier is natuurlijk een kijkje nemen tussen de huidige vacatures. Filter je zoekresultaat niet op functie of woonplaats, maar bekijk gewoon eens wat er aan functies wordt aangeboden. Misschien zit hier wel een functie tussen waar je nog nooit aan hebt gedacht, zoals werken bij een hondenuitlaatservice of gids in een museum. Je moet het maar bedenken!

2. Wat doe je graag?

Een antwoord op deze vraag valt gemakkelijk in de categorie hobby’s; wandelen, fietsen of klussen. Toch is het zo gek nog niet om hieraan te denken. Hou je bijvoorbeeld van klussen? Dan kan een functie als huismeester of klusjesman uitermate geschikt zijn. Maar denk ook eens na over antwoorden op vragen als ‘wat doe ik het liefst op mijn vrije dag?’ Of ‘als geld geen rol speelde, wat zou ik dan het liefste doen?’ De kans is groot dat er een rode draad door je antwoorden loopt. Ben je bijvoorbeeld graag buiten, vind je het heerlijk om auto te rijden en geniet je van contact met mensen? Dan weet je dat de ideale bijbaan een functie is waar dit in naar voren komt. Denk bijvoorbeeld eens aan hiker, koerier was- en stoomservice, medicijnbezorger of maaltijdbezorger.

3. Praat er met anderen over

Het helpt vaak ook om met anderen erover te praten. Familie, vrienden, kennissen; wat vinden zij nou echt bij je passen? Zelf denk je misschien snel in de richting van je werkverleden, maar dat betekent niet dat iets totaal anders niet bij je past. En misschien werken je vrienden of kennissen zelf ook door en kunnen ze je vertellen wat zij van hun bijbaan vinden. Een voordeel om het er met anderen over te hebben is dat zij ook hun oren openhouden. Zien ze iets waarvan zij vinden dat het echt bij jou past, dan laten ze dat uiteraard weten. Zo komt die ideale bijbaan nog dichterbij!

4. Zet je netwerk in

Heb je een idee gekregen wat je graag wil gaan doen, zet dan je netwerk in. Door je arbeidsverleden heb je waarschijnlijk een prima netwerk opgebouwd. Zonde als je hier helemaal niets meer mee doet. Een netwerk is er niet voor niets, iedereen vindt het leuk als ze iets voor een ander kunnen betekenen. Vraag daarom eens rond in jenetwerk. Wie weet komt daar jouw ideale bijbaan na pensioen uit!

Hulp nodig bij het inzetten van je netwerk? Wij bieden een LinkedIn workshop aan waarin je je beste doorwerkprofiel maakt en deze in kan zetten in je eigen netwerk om doorwerkgelegenheid te creëren.

5. Lees doorwerkverhalen van anderen

Wordt ook geïnspireerd door andere doorwerkers. Het lezen van deze verhalen kan veel herkenning geven. Maar ook energie en inspiratie. Om de week delen we een doorwerkverhaal van een van onze doorwerkers over hun ideale bijbaan na pensioen. Hier vind je alle doorwerkverhalen.

6. Gewoon doen!

Zie je een leuke bijbaan, maar twijfel je of je nu wel moet solliciteren of houdt iets je tegen? Vraag je eens af waarom je twijfelt. Bedenk ook: als je het niet probeert, dan weet je het natuurlijk nooit. Gewoon doen dus!

Wij helpen je graag!

Zie je een leuke functie ergens anders maar wil je graag via ons doorwerken omdat dan alles voor je geregeld wordt? Dat begrijpen wij heel goed! Laat het ons weten en wij nemen graag contact voor je op.

Ook organiseren we regelmatig bijeenkomsten in verschillende regio’s in Nederland voor iedereen die op zoek is naar een leuke bijbaan na pensioen. We gaan graag met je in gesprek over werkzaamheden die je leuk vindt om te doen en we willen je graag inspireren in je mogelijkheden. In onze nieuwsbrief kondigen we de bijeenkomsten aan waar je je direct voor kan aanmelden.