Ook ik 

door | nov 8, 2017 | uncategorized | 0 Reacties

Na maandenlang wachten volgde eindelijk de bordespresentatie van het nieuwe kabinet. Ook ik wil bekennen dat ik er niet in geslaagd ben genderneutraal naar deze foto te kijken. Ik zag geen personen maar mannen en vrouwen. Mannen die in de startblokken staan om hun plaats op de apenrots te veroveren en daarbij geen schoeisel te gek vinden. Halbe op BZ vind ik een logische keuze; die weet als Fries alles van het buitenland omdat dat meteen al buiten zijn provincie begint. Wiebes op Klimaat is een vondst. Ik zie hem al guitig lachen naar zo’n windmolenpark om vervolgens te proberen de wind uit een andere hoek te laten waaien. Daar weten ze bij de Belastingdienst alles van. En dan Arie op Onderwijs; die ruilt gelijk het Wilhelmus als dagopening in voor een melodieuze psalm. Henk Krol had ik wel een Ministerie voor Gepensioneerden gegund mits hij een integere financiële man naast zich krijgt. Zijn eerste taak zou zijn gepensioneerden uit te leggen wat ‘indexeren’ ook al weer betekent. Dat woord hebben ze al jaren niet meer gehoord. 

Tegen de bewindsvrouwen kijk ik anders aan, mede door die dubbele paspoorten. De meest spannend geklede valt niet op mannen en die met Kroatisch bloed lijkt meer op de achternicht van Melania dan op een Visser. Die kleine vrouw op Defensie gaat ons extra geld kosten. Per direct krijgt zij een vaste adjudant kussendrager in haar gevolg zodat zij in de dienstauto naar buiten kan kijken en in overlegsituaties niet alleen gehoord maar ook gezien wordt. Carola is zichtbaar geschikt voor Landbouw. Al blijft het spannend hoe zij denkt over euthanasie bij terminaal zieke koeien. Zij lijkt bij uitstek een enthousiaste kandidate voor het nieuwe programma ‘Boerin zoekt man’. 

Het is te hopen dat Mark voor de eerste ministersraad het thema ‘seksuele intimidatie’ heeft geagendeerd. Uiteraard pas nadat een geconsulteerde seksuoloog hem heeft uitgelegd dat seks geen olympische sport is maar een intieme handeling tussen mensen of bij jezelf. Hoe houd je in zo’n ploeg al dat testosteron in toom? Mag je elkaar een knuffel geven na een spannende sessie met kritische Kamerleden en hoe lang mag je hand op de knie van een collega rusten? Misschien moet hij een ethische hacker inhuren die op zoek gaat naar mogelijk erotisch getint mailverkeer tussen de ministeries. Daarnaast verwacht je van de minister-president dat hij ons uitlegt hoe je met elkaar omgaat in contacten met een potentieel seksuele lading. De grens tussen grensoverschrijdend en flirterig gedrag is opeens flinterdun en multi-interpretabel. Wij moeten opnieuw leren de signalen van de ander juist te interpreteren zonder overdreven voorzichtigheid of passiviteit waardoor je afgeserveerd wordt als niet geïnteresseerd. Verlegenheid en sociale onhandigheid zijn in contacten even irritant als haantjesgedrag. 

Dit vraagt om een referendum waarin wij kunnen uitspreken of we vóór of tegen een gratis cursus Seksuele Omgangsvormen zijn in plaats van veel geld te verspillen aan de jaarlijkse griepprik. Daarnaast krijgt iedereen de verplichting ieder jaar een opfriscursus te volgen bij een gecertificeerd datingbureau. Dat werkt beter dan het aanleren van verdedigingstechnieken. 

Door Peter Vrancken, 70 jaar

Meer feiten cijfers over doorwerken na pensioen:

Volg ons:

[social_icons type=”circle_social” icon=”fa-facebook” use_custom_size=”no” size=”fa-lg” link=”https://www.facebook.com/doorwerkgever” target=”_self” icon_color=”#000000″][social_icons type=”circle_social” icon=”fa-twitter” use_custom_size=”no” size=”fa-lg” link=”https://twitter.com/doorwerkgever” target=”_self” icon_color=”#000000″][social_icons type=”circle_social” icon=”fa-linkedin” use_custom_size=”no” size=”fa-lg” link=”https://www.linkedin.com/company/doorwerkgever” target=”_self” icon_color=”#000000″]